Σε κινητοποίηση η Αστυνομία στην Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου – Ασθενής από την Ινδή με φυματίωση «απέδρασε» από το Γενικό Νοσοκομείο Παραλιμνίου – Έρευνες για τον εντοπισμό της

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε γύρω στις 3:00 το μεσημέρι το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι. Γυναίκα από την Ινδία 50 ετών, η οποία εισήχθη στις 17 Μαρτίου και νοσηλευόταν με συμπτώματα φυματίωσης σηκώθηκε και έφυγε.

Από το νοσοκομείο έγινε καταγγελία στην Αστυνομία και αμέσως άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της, καθώς πρόκειται για μεταδοτική ασθένεια.

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές και σε αεροδρόμια, λιμάνια και οδοφράγματα.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή η 50χρονη ήρθε την Κύπρο για να επισκεφθεί την κόρη της που διαμένει μόνιμα στο Παραλίμνι.

Τι είναι η φυματίωση  

Η φυματίωση είναι μία λοίμωξη που συνήθως αφορά στους πνεύμονες. Λόγω της αθρόας και ελεύθερης μετανάστευσης, πλέον έχει παγκόσμια κατανομή και αποκτά και πάλι ενδιαφέρον μετά και την πανδημία από τον ιό HIV (AIDS).

Κάποιος μπορεί να μολυνθεί από το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης από κάποιο άλλο άτομο, το οποίο είναι άρρωστο με φυματίωση.

Το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης ευρίσκεται σε μικροσκοπικά σταγονίδια στον αέρα, γύρω από κάποιον ασθενή με φυματίωση ο οποίος βήχει, φταρνίζεται ή μιλά έντονα. Αν, λοιπόν, κάποιος υγιής εισπνεύσει αυτά τα σταγονίδια στους πνεύμονές του, τότε μπορεί να μολυνθεί.

Εάν κάποιος μολυνθεί από το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης, μπορεί να μην αρρωστήσει αμέσως. Αντιθέτως, μπορεί να συμβεί κάτι από τα δύο πιο κάτω ενδεχόμενα.

Η φυματίωση γενικά είναι μία σοβαρή μεταδοτική νόσος. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο. Γι΄ αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να γίνεται η λήψη της φαρμακευτικής αγωγής.