Το να έχει ένα ζευγάρι παιδιά είναι χαρά, αλλά εάν δεν προσέξει ενδέχεται να καταστραφεί η σεξουαλική του ζωή. Πώς θα αποτραπεί κάτι τέτοιο;

Θα πρέπει να προσπαθήσετε και να βρείτε τους σωστούς τρόπους για να προστατέψετε την προσωπική και σεξουαλική σας ζωή.

Παρακάτω ακολουθούν 5 προτεινόμενοι τρόποι, ώστε να σώσετε τη σεξουαλική σας ζωή από την «εισβολή» του παιδιού:

Προσλάβετε babysitter

Εάν δεν έχετε χρήματα ή δεν εμπιστεύεστε babysitters, τότε θα μπορούσατε να επιστρατέψετε παππούδες και γιαγιάδες, άλλωστε είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν. Αφήστε, λοιπόν, τα παιδιά στο σπίτι των παππούδων και βγείτε ραντεβού. Το που θα πάτε ραντεβού και πώς το έχετε αποφασίσει από κοινού δεν αφορά ούτε τους παππούδες, ούτε τις γιαγιάδες.

Εάν πάλι μπορείτε να πληρώσετε για babysitter, τότε φροντίστε να κάνετε κάτι ρομαντικό και ιδιαίτερο, όπως να πάτε σε ένα ξενοδοχείο ή ημερήσιο κοντινό ταξίδι. Ποιος είπε ότι θα πρέπει να περνάτε τις νύχτες σας σαν ζευγάρι μόνο μπροστά από την τηλεόραση;

Εφαρμόστε την τακτική «back to bed»

Το παιδί συνηθίζει να έρχεται το βράδυ στο κρεβάτι σας, γιατί φοβάται; Φροντίστε να του κόψετε σταδιακά αυτή τη συνήθεια. Ίσως αν κοιμάται στο κρεβάτι σας και το μεταφέρετε στο δικό του, για να ξυπνήσει στο δωμάτιό του το πρωί είναι ένας καλός τρόπο για να «ξεμάθει».

Κλειδώστε την πόρτα

Τα παιδιά συνήθως δεν «πιστεύουν» σε κλειστές πόρτες, ειδικά αν γνωρίζουν ότι πίσω τους κρύβονται οι γονείς. Για να αποφύγετε λοιπόν δυσάρεστες καταστάσεις, να θυμάστε πάντα να κλειδώνετε την πόρτα σας.

Νωρίς στο κρεβάτι ή τουλάχιστον στην ώρα σας

Πότε δεν είναι αργά για σεξ, αφότου πέσει για ύπνο το παιδί. Γνωρίζουμε ότι μόλις τα παιδιά πέσουν στα κρεβάτια τους μπορείτε να κάνετε ό,τι έχετε αφήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας (όπως οικιακές εργασίες ή διάβασμα), αλλά θα πρέπει να… επισκεφτείτε το κρεβάτι σας νωρίς, ώστε να βρείτε χρόνο για τους δυο σας. Το να πέφτετε νωρίς στο κρεβάτι θα σας κάνει να έχετε περισσότερη διάθεση και χρόνο για σας.

Συζητείστε για κάτι παραπάνω εκτός από παιδιά

Αν το μόνο που συζητάτε με τον σύντροφό σας είναι για τα παιδιά, τότε κάτι λάθος κάνετε ως ζευγάρι. Θυμηθείτε ότι πάνω απ΄ όλα είστε σύντροφοι, ότι αγαπάτε και επιθυμείτε ο ένας τον άλλον και γι΄ αυτό τον λόγο αποκτήσατε παιδιά.

Βεβαίως, τα παιδιά είναι η ανησυχία σας. Όμως εάν ο προσωπικός σας δεσμός υποφέρει, τότε θα πρέπει να επανεξετάσετε τους κανόνες που τον διέπουν και να τον «ζωντανέψετε».