Το ελλειπτικό μηχάνημα έχει αγαπηθεί από πολλές από εμάς καθώς δεν προσφέρει μόνο αερόβια άσκηση αλλά τονώνει και επιμέρους σημεία του σώματός μας ανάλογα με το πώς το χρησιμοποιούμε. Δες πώς να το χρησιμοποιήσεις προκειμένου να εστιάσεις στην περιοχή που επιθυμείς. 

Αν ο στόχος σου είναι η αερόβια άσκηση..

Κοίταζε τους κύκλους που κάνεις ανά λεπτό. Οι κύκλοι ανά λεπτό είναι το πόσες φορές κάνεις έναν κύκλο τα πόδια σου σε ένα λεπτό. Οι ιδανικοί κύκλοι είναι 140 – 160. Αν θέλεις να δώσεις λίγο παραπάνω δύναμη θα πρέπει οι κύκλοι σου να είναι πάνω από 160. 

Αν ο στόχος σου είναι να τονώσεις τους μηρούς σου..

Δώσε προσοχή στα πόδια σου. Πιέζοντα πιο πολύ με τις φτέρνες σου θα δουλέψεις πιο καλά το πίσω μέρος των ποδιών σου και τα οπίσθιά σου ενώ ρίχνοντας το βάρος στις μύτες των ποδιών σου γυμνάζεις περισσότερο το μπροστινό μέρος των μηρών σου. Ένας επίσης υπέροχος τρόπος για να γυμνάζεις τους γλουτούς και το πίσω μέρος των ποδιών σου είναι να κάνεις πετάλια αντίστροφα. 

Αν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου..

Χρησιμοποίησε ταυτόχρονα τα χέρια και τα πόδια σου. Αυτό θα βοηθήσει να αυξηθούν οι παλμοί της καρδιάς σου και επομενώς να καις πιο πολλές θερμίδες και να τονώνεις τον κορμό σου. 

Αν θέλεις να γυμνάσεις τον κορμό σου..

Άφησε τα χέρια σου ελεύθερα. Αφήνοντας τα χερούλια του ελλειπτικού προκαλείς την αίσθηση της ισορροπίας σου και στοχεύεις στον κορμό σου.