Το κλειδί για να ανεφοδιάσεις τους μύες σου είναι το σωστό ποτό το οποίο θα σε ενυδατώσει και θα σου παρέχει τις σωστές αναλογίες πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Ποια είναι αυτά το ποτά; Δες παρακάτω..

Σοκολατούχο γάλα

Το σοκολατούχο γάλα αποτελεί και αυτό ένα ενεργειακό ποτό. Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχει το σωστό συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτεϊνών που χρειάζεται για να επανέλθει το γλυκογόνο στους μύες του σώματός σου. Επίσης περιέχει ασβέστιο το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για δυνατούς μύες και γερά οστά.

 

Πρωτεϊνικά smoothies

Μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου βάζοντας στο μπλέντερ γιαούρτι, σοκολατούχο γάλα ή κακάο και μπανάνα. Αυτό θα σε βοθήσει να επανέλθεις στην προ-προπόνησης κατάσταση.

 

Νερό 

Αν έχεις γυμναστεί για λιγότερο από μία ώρα το νερό είναι το τέλειο ποτό για επαναφορά και έχει και 0 θερμίδες. Το νερό δεν περιέχει πρωτεϊνές και υδατάνθρακες όπως άλλα ποτά και έτσι πρέπει να το συνδυάσεις με ένα σνακ.

 

Ενεργειακά ποτά

Τα ποτά αυτά είναι ιδανικά διότι περιέχουν όλες τις ουσίες που χρειάζεσαι για να επανέλθουν οι μύες σου στη φυσική τους κατάσταση. Αποτελούν πολύ καλή επιλογή γιατί αναπληρώνουν το νάτριο που έχασες κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου. Πρόσεξε, όμως, πόσο θα πιεις καθώς και αυτά περιέχουν θερμίδες. Απλά μην το παρακάνεις.

 

Νερό καρύδας

Παρόμοιο με το απλό νερό είναι και το νερό καρύδας το οποίο είναι κατάλληλο για την επαναφορά σου ύστερα από μικρότερες της μίας ώρας προπονήσεις.