Κάνοντας έρωτα τρεις φορές την εβδομάδα καίμε περίπου 7.500 θερμίδες μέσα σ’ ένα χρόνο, που ισοδυναμεί με τζόκινγκ τουλάχιστον 100 χλμ.

Μία ερωτική νύχτα μπορεί ν’ αυξήσει την ποσότητα του οξυγόνου στα κύτταρα και να συμβάλλει στη διατήρηση, αλλά και τη μέγιστη λειτουργία των οργάνων μας.

Κάθε είδος σωματικής άσκησης αυξάνει την τεστοστερόνη, η οποία θεωρείται ως η υπεύθυνη ορμόνη στη διατήρηση του δυνατού και ισχυρού μυοσκελετικού συστήματος.

Κάνοντας έρωτα τακτικά, μπορεί να μειωθούν τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης του σώματος, ενώ αλλάζει θετικά και την αναλογία της καλής προς την κακή χοληστερόλη. 

Το σεξ μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των αρθριτικών πόνων, αρθραλγίες, κεφαλαλγίες, πονοκεφάλους, ενώ οι ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη σεξουαλική διέγερση και τον οργασμό μπορεί να αυξήσουν τα όρια του πόνου.

Το αισθησιακό ή και το στοργικό χάιδεμα μπορεί ν’ αυξήσει τα επίπεδα της οξυτοκίνης, μία ουσία που εκκρίνεται από την υπόφυση και προκαλεί αύξηση της ερωτικής επιθυμίας.

Ο έρωτας μπορεί ν’ αυξήσει το επίπεδο οιστρογόνων μιας γυναίκας, προστατεύοντας έτσι την καρδιά, το καρδιαγγειακό σύστημα, ενώ αυξάνεται η θηλυκότητα και η σεξουαλικότητά της.