Η γυμναστική μπορεί παλαιότερα να ήταν μια πολυτέλεια, ωστόσο στις μέρες μας οι προσφορές των γυμναστηρίων ελκύουν ολοένα και περισσότερο κόσμο. Ο συνωστισμός που προκαλείται πιθανότατα να σε εκνευρίζει, γιατί αναγκάζεσαι να περιμένεις τη σειρά σου, όταν τα όργανα είναι κατειλημμένα. Μήπως όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα σε ένα γυμναστήριο με πολύ κόσμο;

Σκέψου λίγο καλύτερα τις συνέπειες της πολυκοσμίας. Εκτός από τους ανθρώπους γύρω σου, υπάρχουν και άλλα όντα, που δε φαίνονται και δεν είναι άλλα από τα μικρόβια. Βρίσκονται παντού, ακόμη και στο μπουκαλάκι με το νερό, που τόσο πολύ ανυπομονείς να σε δροσίσει.

Τα πιο βρώμικα σημεία στο γυμναστήριο:

Τα βάρη και τα όργανα γυμναστικής. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται κάθε 5 λεπτά από διαφορετικό χέρι, η συγκέντρωση μικροβίων σε αυτά είναι τεράστια. Σαφώς δεν είναι δυνατό να καθαρίζονται από κάποιον υπεύθυνο σε κάθε αλλαγή. Όμως μπορείς μόνη σου να προστατευτείς, έχοντας μαζί σου αντισηπτικά μαντηλάκια με τα οποία θα σκουπίζεις τη λαβή τους πριν την πιάσεις.

Η πετσέτα και το μπουκάλι με νερό. Είναι προσωπικά αντικείμενα και είσαι βέβαιη, πως τα έχεις φέρει πεντακάθαρα από το σπίτι σου. Τα μικρόβια μεταφέρονται στην πετσέτα σου μόλις την ακουμπήσεις σε κάποιο όργανο γυμναστικής, ενώ το μπουκαλάκι, που ενδέχεται να αφήνεις σε κάποια γωνιά, γίνεται εστία μικροβίων όταν ακουμπάς με τα χείλη σου το στόμιο.

Τα στρώματα γυμναστικής. Είσαι φαν των ομαδικών προγραμμάτων, αλλά δεν είσαι η μόνη πάνω στη γη. Καθημερινά δεκάδες άτομα χρησιμοποιούν το ίδιο στρώμα με εσένα, προκειμένου να εκτελέσουν τις ασκήσεις τους. Η πιο απλή λύση είναι να αγοράσεις ένα ατομικό στρώμα γυμναστικής και να το κουβαλάς μαζί σου. Στο εμπόριο θα βρεις τα πολύ εύχρηστα, λεπτά στρώματα που τυλίγονται σε ρόλο και δεν έχουν βάρος.

Τα αποδυτήρια και ότι περιλαμβάνουν αυτά, από ντουλαπάκια στα οποία φυλάσσεις την τσάντα σου μέχρι και το ντους. Πλύνε πολύ καλά τα χέρια σου και το πρόσωπό σου, σκουπίσου με μια δεύτερη και καθαρή πετσέτα και έπειτα απολύμανε τα χέρια σου με αντισηπτικό. Αν πρέπει να λουστείς στο γυμναστήριο, πάρε μαζί σου ένα ζευγάρι παντόφλες μιας χρήσης και μπες στη ντουζιέρα με αυτές. Διαφορετικά, οι μύκητες θα κάνουν πάρτυ στα δάχτυλα των ποδιών σου.