Κάνε τις ασκήσεις με bosu και δεν θα χάσεις!

Τι είναι το Bosu 
Το BOSU είναι ένα όργανο γυμναστικής που μοιάζει σαν fitball κομμένη στη μέση, το οποίο δημιούργησε ο David Weck το 1999. Το όνομα BOSU προέρχεται απο την έκφραση «Bοth Sides Up», που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με τις δύο επιφάνειές του (και την επίπεδη και την καμπυλωτή). Το bosu απευθύνεται σε όλους τους τύπους ασκουμένων, είτε για απλή ενδυνάμωση είτε για αποκατάσταση κάποιου τραυματισμού, αλλά ακομά και σε αθλητές υψηλού επιπέδου που θέλουν να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

Που βοηθά το Bosu 
Στοχεύει στη βελτίωση τον ανισορροπιών μεταξύ της δεξιάς και της αριστερής πλευράς του σώματος. Βελτιώνει όλο το σώμα, ενισχύοντας την εσωτερική συνεργασία του νευρομυϊκού συστήματος και την ισορροπία του σώματος σε συνθήκες χωρίς ισορροπία. Ενδυναμώνει ιδιαίτερα τον κορμό αλλά και κοιλιακούς, ραχιαίους, μέση, γλουτούς και λεκάνη.

To πρόγραμμα προπόνησης περιλαμβάνει ασκήσεις για όλο το σώμα. Σε κάθε άσκηση κάνεις 3 σετ των 12 επαναλήψεων.

Ραχιαίοι

Ξαπλώνεις μπρούμυτα πάνω στο bosu με την κοιλιά, κρατώντας το στήθος έξω και τα πόδια τεντωμένα και ανοιχτά. Τοποθετείς τα χέρια δίπλα στα αφτιά και αφήνεις τον κορμό σου να πέσει λίγο προς το πάτωμα.
Από εκεί, ανεβάζεις τον κορμό κάθε φορά που εκπνέεις, φέρνοντάς τον στην ίδια ευθεία με το σώμα.
Προσοχή: Κάνε τις κινήσεις προσεκτικά ώστε να μην επιβαρύνεις τη μέση σου.
Γυμνάζει: Ραχιαίους

Προβολές

Πατάς το ένα πόδι πάνω στο bosu ενώ το άλλο παραμένει στο έδαφος. Λυγίζεις και τα δύο πόδια ταυτόχρονα μέχρι το πόδι που είναι πάνω στο bosu να φτάσει στις 90 μοίρες.
Προσοχή: Δεν θα πρέπει το γόνατο να ξεπερνά τις μύτες των ποδιών σου.
Γυμνάζει: Τετρακέφαλο, οπίσθιο μηριαίο