Μπορείτε να κάψετε τις ίδιες (ή και περισσότερες) θερμίδες κάνοντας κάτι που και θα σας γυμνάσει και θα σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σας;

Παρακάτω σας προτείνουμε 4 εναλλακτικούς τρόπους για να αποκτήσετε ευχάριστα, το σώμα που πάντα ονειρευόσασταν

1.Γυμναστείτε με την μέθοδο της Διαλειμματικής Προπόνησης (HIIT).

Περιλαμβάνει διαστήματα με υψηλής έντασης άσκησης ( π.χ. σπριντ), στα οποία παρεμβάλλονται διαστήματα χαμηλής έντασης άσκησης (περπάτημα) ή πλήρους ξεκούρασης. Αυτή η μέθοδος είναι εντελώς διαφορετική από την «κλασσική» και σταθερή, μέτριας έντασης αερόβια άσκηση που όλοι ξέρουμε. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα και βάσει ερευνών, φαίνεται να έχει καλύτερα αποτελέσματα στην καύση θερμίδων. Αν είστε αρχάριοι επιχειρήστε να κάνετε 15’’ (αντί για 30’’) έντονης άσκηση με 1’ ξεκούραση για συνολικά-15λεπτά.

2. Ασκηθείτε με την μέθοδο της Κυκλικής προπόνησης.

Είναι ένα σύστημα το οποίο χωρίζεται σε κύκλους . Κάθε κύκλος περιέχει ασκήσεις δύναμης ή αερόβιες ασκήσεις ή και τα δύο, οι οποίες εκτελούνται η μία μετά την άλλη χωρίς διάλειμμα. Το διάλειμμα ανάμεσα στους κύκλους γίνεται σε συγκεκριμένο χρόνο. Οι ασκήσεις που περιλαμβάνει ο κάθε κύκλος μπορούν να είναι οποιασδήποτε μορφής: δυναμικές (pushups, squats), αερόβιες (τρέξιμο, ποδήλατο, επιτόπιο τρέξιμο, άλματα, σχοινάκι)

3. Εντάξτε τις Αθλοπαιδίες στην ζωή σας.

Όλα τα ομαδικά αθλήματα (πχ. Βόλεϊ, τένις, μπάσκετ, ποδόσφαιρο) έχουν πλεονεκτήματα όπως η συνεργασία, η ομαδικότητα, ο κοινός στόχος, το κίνητρο της νίκης κ.α. Σε περίπτωση όμως που φοβάστε ότι δεν είστε και σε τόσο καλή φόρμα ώστε να γίνετε μέλος μιας ομάδας, τότε σκεφτείτε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε μια δική σας ομάδα και να αρχίσετε να παίζεται μεταξύ

4. Ασκηθείτε με ομαδικά προγράμματα spinning ή ποδηλασίας στο γυμναστήριο

Ο συνδυασμός έντονου πρόγραμμα διαλειμματικής προπόνησης σε συνοδεία «ανεβαστικής» μουσικής και μεγάλης ποικιλίας κινήσεων του σώματος θα σας εκπλήξει.

Πηγή:socialista.com.cy