Βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις και επηρεάζει προς το καλύτερο τη λειτουργία των μυών. 

Τα συμπληρώματα που περιέχουν βιταμίνη D φαίνεται πως βοηθούν αλλά μόνο εκείνους τους ανθρώπους που έχουν ελεγχθεί και έχουν έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης. Όσο περνάνε τα χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν εξετάσεις αίματος για να δουν κατά πόσο έχουν έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης. Αυτό είναι πολύ καλό καθώς η έλλειψη είναι κοινό φαινόμενο και κυρίως τους χειμερινούς μήνες αλλά και τους καλοκαιρινούς καθώς οι άνθρωποι τείνουν να κάθονται όλο και λιγότερο κάτω από τον “καυτό” ήλιο και να φοράνε περισσότερο αντηλιακό. 

Πιο συγκεκριμένα σε μελέτες που έγιναν πάνω σε αθλητές που έπαιρναν το συμπλήρωμα με τη βιταμίνη D παρατηρήθηκαν πολύ καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη δύναμη και αντοχή κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους ενώ ήταν πολύ σημαντικό το ότι τραυματίζονταν πολύ πιο σπάνια. 

Λόγω του ότι το σώμα δεν μπορεί να παράγει από μόνο του βιταμίνη D, πρέπει να την πάρει από κάπου. Το ιδανικότερο θα ήταν να την παίρνει από τον ήλιο (μερικά λεπτά έκθεσης την ημέρα είναι αυτό που χρειάζεσαι) ή από συγκεκριμένες τροφές, όπως είναι τα λιπαρά ψάρια και ο χυμός πορτοκαλιού. Αν δεν παίρνεις αρκετή από αυτές τις πηγές τότε καλό θα ήταν να προμηθευτείς κάποιο συμπλήρωμα. Μην πάρεις, όμως, βιταμίνη D αν δεν τη χρειάζεσαι καθώς όχι μόνο δε θα βελτιώσει τις επιδόσεις σου αλλά μπορεί να σου κάνει και κακό.