Το κεντρικό νευρικό σύστημα. Αποθηκεύεται στον υποδόριο ιστό και στο περίβλημα των εσωτερικών οργάνων.

Το να έχει ένα άτομο πολύ ή λίγο σωματικό λίπος μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας. Κάθε άτομο, για να έχει καλή υγεία, πρέπει να έχει μια τουλάχιστον ελάχιστη ποσότητα σωματικού λίπους. Αυτό το λίπος ονομάζεται βασικό λίπος και είναι απαραίτητο για τη θερμορύθμιση.

Το μη βασικό λίπος είναι λίπος πέραν των βασικών επιπέδων που συσσωρεύεται όταν το άτομο προσλαμβάνει περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνει. Όταν το μη βασικό λίπος συσσωρεύεται σε υπερβολικές ποσότητες, εμφανίζεται υπερβολικό βάρος ή παχυσαρκία.

Η φυσική δραστηριότητα που μπορεί να εκτελείται για σχετικά μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι πιθανώς η πιο αποτελεσματική για την απώλεια σωματικού λίπους.

Το κλειδί για επιτυχή έλεγχο του σωματικού βάρους και βελτιωμένης γενικής φυσικής κατάστασης, είναι η ενσωμάτωση της φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινή μας ζωή.

Κάθε είδος φυσικής δραστηριότητας που επιλέγουμε να κάνουμε (έντονες δραστηριότητες όπως το τρέξιμο ή ο χορός, ή μέτριας έντασης όπως το περπάτημα ή η ενασχόληση με τις δουλειές του σπιτιού), αυξάνει τον αριθμό των θερμίδων που χρησιμοποιεί το σώμα. Είναι ευκολότερο από ότι νομίζουμε να εκτελούμε αερόβιες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της μέρας.

Η εκτέλεση ασκήσεων δύναμης και μυϊκής αντοχής σε συνδυασμό με καλή διατροφή, είναι επίσης αποτελεσματική στη διατήρηση του επιθυμητού επιπέδου σωματικού λίπους. Τα άτομα που κάνουν προπόνηση για δύναμη, αυξάνουν τη μυϊκή τους μάζα (άλιπη μυϊκή μάζα). Αυτή η επιπλέον μυϊκή μάζα καταναλώνει επιπλέον θερμίδες κατά τη διάρκεια της ηρεμίας, έχοντας ως αποτέλεσμα έναν υψηλότερο ρυθμό μεταβολισμού. Επίσης, τα άτομα που έχουν περισσότερη μυϊκή μάζα, καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες όταν εκτελούν φυσική δραστηριότητα.

iator.gr