Τα τελευταία χρόνια η μέθοδος Pilates έχει λάβει μεγάλη δημοσιτότητα από ασκούμενους & εκπαιδευτές που στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες, δίνοντας έτσι την εντύπωση πως αυτή η μέθοδος εκγύμνασης, είναι μίας ήπιας μορφής άσκηση η οποία απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες.

Ευτυχώς η αντίληψη αυτή αρχίζει και αλλάζει, άλλωστε και ο ίδιος ο εμπνευστής της ήταν άνδρας ο Joseph Pilates, ο οποίος δημιούργησε την μέθοδο για τον εαυτό του καθώς αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας.

Σε τι ωφελεί όμως το Pilates τους άνδρες, που έχουν συνηθίσει να γυμνάζονται με μεγάλες αντιστάσεις, έχοντας ως μοναδικό στόχο την υπερτροφική ανάπτυξη των μυών.

  • Ενεργοποίηση του κέντρου, του λεγόμενου Power House, ώστε να σταθεροποιηθεί ο κορμός και να δυναμώσει η κοιλιά και η μέση
  • Βελτίωση της ευλιγισίας στους συχνά βραχυμένους μυς των ανδρών
  • Βελτίωσης της στάσης σώματος από τα 1α μαθήματα, όπου αισθανόμαστε το σώμα πιο στητό & ψηλό
  • Ισορροπία σε μυαλό & σώμα
  • Έλεγχος όλου του σώματος και συγκέντρωση
  • Περισσότερη άνεση & ευκολία στις καθημερινές δραστηριότητες

 pillates antres 2

pillates antres 3

pillates antres 4

Παρόλο που οι άνδρες έχουν μάθει να γυμνάζονται, ασκώντας μεγάλη δύναμη όταν σηκώνουν ελεύθερα βάρη στο γυμναστήριο, δοκιμάζοντας pilates και ειδικότερα κάποια μηχανήματά του όπως το reformer (κρεβάτι που χρησιμεύει σε αυτή τη μέθοδο), θα διαπιστώσουν ότι μία μέτρια ή και ελαφριά αντίσταση θα χρειαστεί μεγάλη ενεργοποίηση του κέντρου κάνοντας την άσκηση αρκετά δύσκολη. Άλλωστε το moto της μέθοδος Pilates είναι «αν σου φαίνεται εύκολο δεν το κάνεις σωστά».

Μια δοκιμή θα σας πείσει.

diatrofi.gr