Και δεν είναι μόνο η δουλειά μας που εξαρτάται από τους υπολογιστές ολοένα και περισσότερο, αλλά ο τρόπος ζωής μας γενικότερα.

Μέχρι πρόσφατα έπρεπε τουλάχιστον να πλύνουμε τα πιάτα ή να καθαρίσουμετο σπίτι μας, με τα πλυντήρια πιάτων όμως και τα ρομπότ οικιακούς βοηθούς που σύντομα θα κατακλύσουν κάθε σπίτι, ούτε σε αυτή τη «γυμναστική» δε θα έχουμε πρόσβαση!

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε ότι δε θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία που είναι διαθέσιμη (και αυτή που θα είναι), το πρόβλημα όμως είναι πως καθόμαστε πολύ περισσότερες ώρες την ημέρα, απ” ότι οι γονείς ή οι παππούδες μας, με καταστρεπτικά αποτελέσματα για την υγεία μας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, το 80% των Αμερικάνων χρησιμοποιούν το internet καθημερινά και υπάρχει τουλάχιστον ένας υπολογιστής στο 90% των κατοικιών τους. Βέβαια, αυτά από μόνα τους δε λένε και πολλά, φανταστείτε όμως πόσοι από αυτούς εργάζονται σε ένα γραφείο, καθισμένοι μπροστά σε έναν υπολογιστή επί 8 συνεχόμενες ώρες!

Το αληθινό πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως ακόμη και μετά το τέλος της βάρδιας, οι άνθρωποι γυρίζουν σπίτι για να… καθίσουν πάλι μπροστά στον υπολογιστή ή την τηλεόρασή τους.

Για να μιλήσουμε πάλι με στοιχεία, το 40% των ανθρώπων που υποφέρουν από προβλήματα στην πλάτη, ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τους καθιστοί. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η καθιστική ζωή συνδέεται με προβλήματα όπως η παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη.

Παρακάτω θα δείτε τα προβλήματα και τις περιοχές όπου αυτά παρουσιάζονται, από την καθιστική ζωή:

 

 

3

 
 
archangelosmichail.gr