Πολλές φορές μια γυναίκα που μετά από κόπους και βάσανα έχει καταφέρει να αποκτήσει το ιδανικό βάρος για το ύψος της, παρατηρούμε ότι το σώμα της δεν προσεγγίζει τις ιδανικές γυναικείες αναλογίες. Ο λόγος είναι ότι παρόλο που έχει το ιδανικό βάρος, σε ορισμένα σημεία διατηρεί τοπικό πάχος. Το τοπικό πάχος μπορεί να είναι στην κοιλιά, στους γλουτούς, στα πόδια, κ.τ.λ.

Ένα από αυτά τα συνηθισμένα σημεία που παρατηρείται τοπικό πάχος είναι και τα ψωμάκια. Τα ψωμάκια είναι μια κατάσταση στην οποία παρατηρείται η συσσώρευση τοπικού λίπους στην περιφέρεια παρόλο που η γυναίκα μπορεί να είναι σχετικά αδύνατη. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που παρατηρείται σε ορισμένους λαούς και δυστυχώς θα λέγαμε ότι αρκετές απο εμάς  δεν μένουν ανεπηρέαστες. Αν και εσείς έχετε ψωμάκια στην περιφέρεια, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία του να απαλλαγείτε από τα ψωμάκια δεν είναι εύκολη υπόθεση και για αυτό απαιτεί λίγους κόπους και θυσίες. Αν υποστηρίζει κανείς ότι μπορείτε να απαλλαγείτε από τα ψωμάκια απλά, γρήγορα και χωρίς κόπο τότε καλό είναι να μην τον πιστέψετε. Παρόλα αυτά με λίγη προσπάθεια εμείς οι γυναίκες μπορούμε να κάνουμε ακόμα και θαύματα έτσι δεν είναι;
 
Ορίστε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαχτείτε εντελώς από τα ψωμάκια ή τουλάχιστον να περιορίσετε το φαινόμενο.
 
Δίαιτα – Διατροφή

Μπορεί μέχρι τώρα να έχετε ακολουθήσει μια δίαιτα ή μια συγκεκριμένη διατροφή και να είχατε θαυμάσια αποτελέσματα, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση της μείωσης του περιττού λίπους στα ψωμάκια. Ορισμένες τροφές που μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες είναι:

  • πράσινο τσάι: Περιέχει κατεχίνες που είναι ουσίες που αυξάνουν το βασικό μεταβολισμό με αποτέλεσμα την καύση του περιττού λίπους. Εκτός αυτού, το πράσινο τσάι είναι γεμάτοαντιοξειδωτικά που θωρακίζουν τον οργανισμό και τον προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες.
  • Λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι, αγκινάρα: Τα λαχανικά αυτά βοηθούν στην απομάκρυνση των περιττών υγρών από τον οργανισμό αλλά και πολλών ουσιών που τον επιβαρύνουν. Κατά κάποιο τρόπο θα λέγαμε ότι μπορούν να “αποτοξινώσουν” τον οργανισμό από πολλές ουσίες που τον επιβαρύνουν.
  • Καφές: Ο καφές έχει κάποιες παρενέργειες όπως για παράδειγμα αϋπνίες, νεύρα, κ.τ.λ. λόγο της καφεΐνης που περιέχει, ωστόσο θα λέγαμε ότι η ίδια ουσία μπορεί να επιδράσει θετικά όσον αφορά την καύση του περιττού λίπους ακόμα και από τις δύσκολες περιοχές όπως τα ψωμάκια. Η καφεΐνη είναι διεγερτική – τονωτική ουσία που αυξάνει τον μεταβολισμό. Προσοχή πάντως διότι δεν είναι καλό για την υγεία η κατανάλωση πολλών καφέδων την ημέρα. Η καφεΐνη χρησιμοποιείται και ως συστατικό σε κρέμες κατά της κυτταρίτιδας και φαίνεται ότι κάνει αρκετή δουλεία.
  • Πικάντικες τροφές: Διάφορες πικάντικες τροφές όπως καυτερή πιπεριά, πικάντικη μουστάρδα, κ.τ.λ. μπορούν να βοηθήσουν υπό προϋποθέσεις στην αύξηση του μεταβολισμού άρα στην καύση του περιττού λίπους ακόμα και σε περιοχές όπως τα ψωμάκια.

Νερό

Το νερό βοηθάει στην απομάκρυνση πολλών βλαβερών ουσιών από τον οργανισμό ενώ παράλληλα μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση του λίπους.Tα οφέλη από την κατανάλωση αρκετή ποσότητας νερού καθημερινά. Το νερό μπορεί να προσφέρει καλύτερη υγεία, περισσότερη ζωντάνια, ενυδατωμένο δέρμα, κ.τ.λ. Καλό είναι να καταναλώνετε 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

Γυμναστική 

Για τα ψωμάκια αυτό που χρειάζεται είναι η τόνωση, η σύσφιξη και η ανόρθωση των γλουτών, και των ποδιών. Η αεροβική γυμναστική βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ μπορείς να δοκιμάσεις και άλλες ασκήσεις που γυμνάζουν κυρίως το κάτω μέρος του σώματος όπως καθίσματα, ποδήλατο, περπάτημα- τζόκινγκ, κ.τ.λ. Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται τρεις ασκήσεις που βοηθούν στην ενδυνάμωση και σύσφιξη των γλουτών και των ποδιών και σίγουρα βοηθούν πολύ στο να απαλλαχτείτε από τα ψωμάκια.

Επίσης …. στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασκήσεων για σφιχτά πόδια και τέλειους γλουτούς που θα σας βοηθήσει σημαντικά στη μάχη ενάντια στα ψωμάκια, τη χαλάρωση και του τοπικού πάχους.

Κρέμες  – λοσιόν

Μια άλλη λύση για τα ψωμάκια είναι να χρησιμοποιήσετε διάφορες καλλυντικές κρέμες που κυκλοφορούν στην αγορά που βοηθούν στην λιποδιάλυση, καταπολεμούν το τοπικό πάχος, μειώνουν την κυτταρίτιδα, κ.τ.λ. Αυτή η λύση είναι καλύτερα να γίνει συνδυαστικά μαζί με όλες τις παραπάνω. Αλλιώς μην περιμένετε και πολλά αποτελέσματα.