Ο Σεπτέμβρης λοιπόν είναι ο κατάλληλος μήνας για να ξεκινήσουμε την καλύτερη γυμναστική τόσο για το σώμα όσο και το πνεύμα. Γιατί νους υγιής εν σώματι υγιεί.

Ποια είναι λοιπόν αυτή η γυμναστική;

Μα φυσικά το Jogging!

Σίγουρα κάπου κοντά σου υπάρχει ένα πάρκο ή ένας χώρος στον οποίο θα μπορείς να κάνεις Jogging. Στην αρχή ξεκίνα αργά και χωρίς να πιέζεις τον εαυτό σου. Στόχος δεν είναι να κουραστείς και να τα παρατήσεις αλλά να αγαπήσεις την διαδικασία και να θέλεις από μόνη σου να πηγαίνεις για να νιώθεις αυτή την αίσθηση ελευθερίας που σου δίνει το jogging.

Όταν το σώμα σου αρχίζει να συνηθίζει και οι κινήσεις του σώματός σου γίνονται φυσιολογικά (ο χρόνος είναι σχετικός με το πόσο αρχάρια είσαι στη γυμναστική) τότε θα διαπιστώσεις ότι οι σκέψεις σου αρχίζουν να αδειάζουν.

Το τρέξιμο είναι ψυχοθεραπεία και το καλύτερο φάρμακο για την γυναικεία ψυχολογία θα νιώσειςαυτοπεποίθηση, γεμάτη ενέργεια, δύναμη και καθώς θα αυξάνονται οι αντοχές σου θα νιώθεις όλο και καλύτερα. Το σώμα σου θα αρχίζει να αλλάζει, τα πόδια σου, τα χέρια σου, η κοιλία σουκάθε μυς του σώματος σου θα αρχίσει να γυμνάζεται πραγματικά και εσύ θα δείχνεις και θα νιώθεις υπέροχα.

Επιπλέον το Jogging είναι η μοναδική άσκηση με την οποία θα θέλεις από μόνη σου να βελτιώσεις την διατροφή σου και αυτό γιατί θα αρχίσεις να αναγνωρίζεις την προσπάθεια που κάνει ο οργανισμός σου, την ενέργεια που σπαταλά για να τρέξει, οπότε θα θέλεις να του δώσεις το σωστό καύσιμο ώστε να συνεχίσει την σκληρή δουλειά δηλαδή να τρέχει…….

Εάν μάλιστα συνεχίσεις και κατά τη διάρκεια του χειμώνα το jogging θα διαπιστώσεις ότι δεν θα αρρωσταίνεις εύκολα,  δεν θα σε επηρεάζουν οι καιρικές συνθήκες  και δεν θα έχεις ψυχολογικές μεταπτώσεις.