Τραβάει τα βλέμματα των ανδρών και οι στητοί γλουτοί δημιουργούν στην γυναίκα αυτοπεποίθηση και την κολακεύουν ιδιαίτερα. Έτσι πολύς λόγος γύρω από τους στητούς ή τους πεσμένους γλουτούς. Αξιοζήλευτοι για τις γυναίκες οι βραζιλιάνικοι γλουτοί και μάλιστα πρόθυμα θα καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για να τους αποκτήσουμε.

Η κληρονομικότητα, η ηλικία, η έλλειψη άσκησης και η κακή διατροφή είναι κάποιοι από τους παράγοντες που συμβάλλουν ώστε να αποκτήσουμε πεσμένους γλουτούς. Τα παντελόνια τον χειμώνα, τα καλσόν ή τα κολάν λειτουργούν υπέρ μας αφού βοηθούν στο να αποκρύψουμε τους πεσμένους μας γλουτούς αλλά τι γίνεται όταν πρέπει να αρχίσουμε να φοράμε ανάλαφρα ρούχα μέχρι να φορέσουμε τα μαγιό μας;

Και μόνο οι πεσμένοι γλουτοί κάποιες φορές αρκούν ώστε να νιώθουμε περίεργα με το σώμα μας. Για άλλα σημεία του σώματος οι απόψεις διίστανται αλλά για τους γλουτούς κατά κοινή ομολογία όλες λατρεύουμε να είναι σφριγηλοί και στητοί! Υπάρχουν κάποια ρούχα που μας τονίζουν ιδιαίτερα τους γλουτούς μας κι έτσι θέλουμε να είμαστε ικανοποιημένες από το οπτικό αποτέλεσμα.

Όλες γνωρίζουμε πως η άσκηση είναι το Α και το Ω για την ανόρθωση των πεσμένων γλουτών μας. Αλλά ποιες ασκήσεις βοηθούν και πώς πρέπει να τις κάνουμε; Πολλοί και διάφοροι οι τρόποι άσκησης για να ανορθωθούν και να σμιλευτούν οι πεσμένοι γλουτοί μας. Αρκετές φορές συμβαίνει να χάνουμε βάρος  κι εκεί που δεν είχαμε προσέξει καθόλου τους γλουτούς μας, τώρα παρουσίασαν μία πτώση που καλό θα ήταν να την φροντίσουμε.

Πεσμένοι γλουτοί – ασκήσεις

1) Έντονο περπάτημα ή τρέξιμο

Το έντονο περπάτημα και το τρέξιμο θα σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας να ανορθώσετε τους γλουτούς σας. Αν είστε αρχάριοι σε αυτό το στυλ γυμναστικής, αρχικά θα νιώσετε τράβηγμα στους μυς κι αυτό στην συνέχεια θα ελαττώνεται αφού θα έχουν αρχίσει να σφίγγουν τα πόδια σας και οι γλουτοί σας. Φυσικά το περπάτημα και το τρέξιμο θα σας γυμνάσουν το σώμα σας γενικότερα και θα βοηθήσουν να διατηρείτε την φυσική σας κατάσταση σε πολύ καλό επίπεδο.

2) Χορός

Αν είστε από τις γυναίκες που το τρέξιμο ή το περπάτημα σας φαίνεται βουνό και όλο το αναβάλλετε τότε ο χορός ίσως σας βγάλει από την δύσκολη θέση. Άλλωστε τι καλύτερο από τον χορό για να σας ανέβει η διάθεση και να αποκτήσετε τους βραζιλιάνικους γλουτούς! Επιλέξτε το στυλ χορού που σας αντιπροσωπεύει και αρχίστε την άσκηση. Με τους έντονους χορούς μπορείτε να δείτε αποτελέσματα πιο γρήγορα από ότι περιμένατε

3) Καθίσματα

Τα καθίσματα είναι μία άσκηση που μπορείτε να κάνετε εύκολα αρκεί να μην αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα γόνατά σας. Μερικές επαναλήψεις από καθισματάκια κατά τα οποία δεν θα λυγίζετε τελείως τα γόνατα είναι ιδανικά για να αρχίσουν γρήγορα να σφίγγουν οι πεσμένοι γλουτοί σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με λίγα και σιγά σιγά να κάνετε ακόμα περισσότερες επαναλήψεις.

4) Με τα πόδια

Σηκώστε τα πόδια σας φτάνοντας ψηλά το γόνατο εναλλάξ και θα νιώσετε ένα τράβηγμα στους γλουτούς σας ξεκινήστε με λίγες επαναλήψεις σηκώνοντας μια το ένα πόδι και μια το άλλο και έπειτα από λίγες ημέρες κάντε περισσότερες επαναλήψεις. Είναι μία άσκηση που μπορείτε να την κάνετε ανά πάσα ώρα και στιγμή στο σπίτι σας ακόμα και παρακολουθώντας τηλεόραση!

5) Ξαπλώστε και μαζέψτε τα πόδια σας

Αν σας αρέσει περισσότερο να συνδυάζετε τις ασκήσεις σας, μπορείτε να ξαπλώσετε και να σηκώσετε τεντωμένα τα πόδια σας από το έδαφος. Στην συνέχεια μαζέψτε τα γόνατα προς το σώμα σας και τεντώστε ξανά. Έτσι εκτός από το τράβηγμα που θα νιώσετε στα πόδια και στους γλουτούς θα γυμνάσετε και την περιοχή της κοιλιάς!

6) Ποδήλατο

Αν δεν έχετε την ευκαιρία να κάνετε έξω τις βόλτες σας με ένα ποδήλατο, ξαπλώστε σηκώστε τα πόδια σας και ξεκινήστε να κάνετε ποδήλατο. Εκτός από τους γλουτούς σας θα γυμνάζετε με απλό τρόπο όλο σας το σώμα.

Πεσμένοι γλουτοί – Ασκήσεις – Βίντεο

Οι παραπάνω είναι μερικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μόνες σας και να δείτε καταπληκτικά αποτελέσματα αλλά φυσικά η όρεξή σας να ανορθωθούν γρήγορα οι πεσμένοι γλουτοί, δεν είναι δύσκολο να σας οδηγήσει σε υπερβολές. Έτσι προσέξτε να κάνετε αρχικά λίγες επαναλήψεις και να αρχίσετε να τις αυξάνετε όταν το σώμα θα αρχίσει να «ξεκλειδώνει».

Συνήθως στις πρώτες προσπάθειες μας να γυμναστούμε νιώθουμε το σώμα μας πιασμένο πράγμα που, όπως λέγεται, δείχνει πως άρχισαν να ενεργοποιούνται οι μυς! Η ανόρθωση των γλουτών σας θα κολακέψει πολύ το σώμα σας και θα αναδείξει την θηλυκότητά σας! Μπορεί να παρατηρούμε περισσότερο το σώμα μας λίγο πριν το καλοκαίρι αλλά καλό είναι να το προσέχουμε και να το κρατάμε σε φόρμα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου!

Προσέξτε ιδιαίτερα και την διατροφή σας ώστε το δέρμα σας να παραμένει σφριγηλό και ενυδατωμένο. Η άσκηση μαζί με την ισορροπημένη διατροφή θα βοηθήσουν ώστε να ανορθώσετε και να διατηρήσετε τους γλουτούς σας. Το πιο σημαντικό που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι η κατανάλωση νερού η οποία θα σταθεί σύμμαχος στην προσπάθειά σας και θα βοηθήσει πολύ το δέρμα σας. Οι ασκήσεις για τους γλουτούς  και η σωστή διατροφή θα σας βοηθήσουν σε όλο το σώμα!