Οι γυναίκες, όπως συχνά παραπονείται το άλλο φύλο, είναι πολύ απαιτητικές από τους άντρες, επικριτικές με διάφορες συμπεριφορές τους και πολύ δύσκολες στο να επιλέξουν κάποιον μια και (όπως λένε οι άλλοι) ψάχνουν τον κύριο τέλειο.

Ίσως να μην είναι όλα τα παραπάνω ψέματα αλλά σίγουρα έχουν μια δόση υπερβολής. Πολλές είναι οι γυναίκες που ενοχλούνται από συγκεκριμένες αντρικές συμπεριφορές ή τύπους αντρών και τους κρίνουν λίγο αυστηρά ή ξενερώνουν πολύ εύκολα και δεν τους αφήνουν περιθώριο για δεύτερη ευκαιρία. Όμως, οι άντρες δεν πάνε πίσω σε αντίστοιχες περιπτώσεις καθώς όχι απλά έχουν γίνει πολύ επιλεκτικοί μια και η προσφορά είναι μεγάλη και οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν συμπεριφορές γυναικών που τους ενοχλούν, τους ξενερώνουν και τους απωθούν για τις οποίες δε θα το περιμέναμε και ίσως να μην πήγαινε το μυαλό μας.

Αντίθετα με το τι μπορεί εμείς να πιστεύουμε ότι τους γοητεύει και τους κάνει να μας ερωτευτούν θα πρέπει να σκεφτούμε λιγάκι πιο σοβαρά τι απωθεί τους άντρες σε μια γυναίκα και ποιες είναι οι συμπεριφορές αυτές που πρέπει να προσέξουμε αν θέλουμε να μείνει κάποιος κοντά μας.

Οι γυναίκες κάνουν προσπάθειες να γίνουν ισάξιες με τους άντρες, να είναι ανεξάρτητες, δυναμικές, να κερδίσουν το σεβασμό και το θαυμασμό τους και τελικά η σύγχρονη γυναίκα όπως την ξέρουμε πια ίσως είναι ο τύπος αυτός που απαντά στο ερώτημα τι απωθεί τους άντρες σε μια γυναίκα.

Τι απωθεί τους άντρες σε μια γυναίκα – 8 Συμπεριφορές και τύποι

1. Η υπερβολική ανεξαρτησία και ο δυναμισμός τους: Καμία γυναίκα όταν ξεκίνησε να παλεύει για τα δικαιώματά της και να προσπαθεί να αυτονομηθεί, να ανεξαρτητοποιηθεί και να πάρει τη ζωή στα χέρια της δε φανταζόταν ότι αυτό θα ήταν κάτι που απωθεί τους άντρες σε μια γυναίκα. Σύμφωνα με συγκεκριμένη έρευνα που σχετίζεται με το αν οι άντρες ερωτεύονται τις ανεξάρτητες και δυναμικές γυναίκες τα συμπεράσματα ήταν πως δε συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά αντίθετα είναι επιφυλακτικοί με τις πολύ ανεξάρτητες γυναίκες που εκπέμπουν δυναμισμό.

2. Η επαγγελματική τους καταξίωση: Οι γυναίκες με εξουσία μπορεί να θεωρούνται ερωτικές και να γοητεύουν τους άντρες, όμως όταν πρόκειται για τη δική τους σύντροφο και για τη γυναίκα που θα επιλέξουν για να κάνουν οικογένεια, η επαγγελματική καταξίωση, ειδικά αν είναι και σε ανώτερη θέση ή ανώτερη οικονομική κατάσταση από αυτούς, είναι ένα από τα στοιχεία που απαντούν στην ερώτηση τι απωθεί τους άντρες σε μια γυναίκα. Θεωρούν πως γυναίκες με τέτοιες ευθύνες και άγχη δε θα μπορέσουν να είναι επαρκείς ως σύζυγοι και μητέρες.

3. Οι πολύ επιθετικές γυναίκες: Μεγάλο ποσοστό αντρών έχει δηλώσει σε αντίστοιχη έρευνα σε ερώτηση για το τι απωθεί τους άντρες στη γυναίκα και τι τους ενοχλεί περισσότερο στο σύγχρονο πια πρότυπο γυναικών ότι τους ενοχλεί η επιθετικότητα που εκπέμπουν. Οι επιθετικές γυναίκες πολλές φορές με τη συμπεριφορά τους και το πώς αντιμετωπίζουν τους άντρες και το ρόλο τους δείχνουν να τους απαξιώνουν, να τους ισοπεδώνουν και φυσικά δε γίνεται παρά να ξενερώσουν οι άντρες από ένα τέτοιο τύπο γυναίκας που τους κάνει να φαίνονται λιγότερο αρσενικά από ότι είναι.

4. Οι ψηλομύτες και «ψωνισμένες»: Αυτό που απωθεί τους άντρες σε μια γυναίκα και τους κάνει να σε αποφεύγουν όσο ο διάολος το λιβάνι, είναι να καταλάβουν ή να υποψιαστούν ότι είσαι ψηλομύτα, κοινώς «ψωνάρα». Γυναίκες που κρίνουν τους άντρες από τη μάρκα του αυτοκινήτου του, τα μηδενικά του μισθού του και των καταθέσεών του, το αν μένει στα βόρεια προάστια ή έχει εξοχικό δίπλα στη θάλασσα και τι παπούτσι ή ρολόι φοράει, συνήθως τις μυρίζονται από μακριά και η μόνη πιθανότητα είναι να την κυκλοφορήσουν ένα βράδυ για τη μόστρα τους και να τη στείλουν πίσω στον μπαμπά τους που τις έχει μεγαλώσει σαν «πριγκίπισσες».

5. Η έλλειψη ενδιαφερόντων: Συνήθως οι άντρες θέλουν να περνούν πολύ χρόνο με τους φίλους τους και έχουν πολλές δραστηριότητες, χόμπι και ενδιαφέροντα όπως το ποδόσφαιρο, τα games στον υπολογιστή, τα αθλήματα, το ψάρεμα, κ.ά. κάτι που πολλές γυναίκες τις ενοχλεί και δεν μπορούν να το καταλάβουν μια και όταν κάνουν σχέση σταματούν να έχουν άλλα ενδιαφέροντα και ασχολίες πέρα από το να κολλούν πάνω στο σύντροφό τους. Αυτό είναι κάτι που απωθεί τους άντρες στη γυναίκα και είναι ένας πολύ συχνός λόγος για καυγά στα ζευγάρια.

6. Η χωρισμένη και «κολλημένη»: Πολύ απωθητικός τύπος γυναίκας που ξενερώνει άμεσα αυτόν που θα την πλησιάσει. Η γυναίκα που έχει πρόσφατα χωρίσει και από τη μία κατηγορεί και βρίζει κάθε τι αρσενικό πάνω στον πλανήτη, από την άλλη σου μιλάει συνέχεια για τον πρώην της και για την καινούργια του κοπέλα.

7. Η γυναίκα που αρνείται το ρόλο της: Εντάξει, σίγουρα δεν είναι όλες οι γυναίκες φτιαγμένες για να γίνουν σύζυγοι και μάνες, όμως μην αναρωτιέσαι τι απωθεί τους άντρες σε μια γυναίκα αν με το χαίρω πολύ του μίλησες για το γεγονός ότι δεν είσαι γυναίκα για σπίτι. Οι σύγχρονες γυναίκες που είναι πολύ δραστήριες, επαγγελματικά και κοινωνικά καταξιωμένες, εντελώς φεμινίστριες και πολύ δυναμικές ξενερώνουν έναν άντρα ο οποίος θα ήθελε κάποια στιγμή να δει τη σύντροφό του στο ρόλο της μητέρας και να κάνει οικογένεια μαζί της. Κακά τα ψέματα, ακόμα κι αν δεν το παραδέχονται οι περισσότεροι άντρες έχουν στο μυαλό τους το κλασικό πρότυπο της γυναίκας και δεν κατανοούν την ανάγκη της για αναζήτηση ενός άλλου ρόλου πέρα από της νοικοκυράς και μάνας.

8. Η πολυγαμία: Μπορεί για τους ίδιους τους άντρες να μη θεωρείται καν παράπτωμα αλλά αντίθετα κατόρθωμα. Όταν πρόκειται, όμως, για γυναίκες που φανερά έχουν τσακωθεί με τη μονογαμία και η πολυγαμία είναι η δεύτερη φύση τους, τότε οι περισσότεροι άντρες ξενερώνουν και δεν πλησιάζουν. Εκτός αν πρόκειται για μια σύντομη και απλή περιπέτεια οπότε δε θα τους απασχολήσει.