Αυτό οφείλεται στο ότι μετά την προπόνηση πιστεύουν ότι έχουν κάψει αρκετές θερμίδες, ώστε μπορούν δίχως τύψεις να απολαύσουν τις αγαπημένες τους λιχουδιές.

Οι τέσσερις στους δέκα (το 39%) γυμνάζονται τόσο χαλαρά,  ώστε σε κάθε επίσκεψη στο γυμναστήριο καίνε λιγότερες από 300 θερμίδες – ποσότητα που δεν αντιστοιχεί καν σε ένα σουβλάκι με πίτα (δίχως σως και τηγανητές πατάτες)

Σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση που συμμετείχαν 1.000 ασκούμενοι σε γυμναστήριο, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήματα για τη διατροφή τους. το 26% παχαίνουν όταν αρχίζουν να γυμνάζονται συστηματικά, ενώ το 49% δεν βλέπει καμία αλλαγή στο βάρος του.

Το 75% όσων κάνουν συστηματικά γυμναστική εφησυχάζονται και δεν θέτουν  υπό έλεγχο τη διατροφή τους και κατ’ επέκτασιν το βάρος τους.

Οι ερωτηθέντες είπαν ότι γυμνάζονται τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα, συνήθως επί 40 έως 60 λεπτά.

Οι τέσσερις στους δέκα διαπιστώθηκε ότι καίνε 300-500 θερμίδες ανά προπόνηση, ενώ το 25% από 200 έως 300 θερμίδες, το 10% μόλις 100-200 θερμίδες και το 4% λιγότερες από 100 θερμίδες.

Περισσότεροι από ένας στους τρεις είπαν ότι τρώνε «κάτι νόστιμο» μετά από κάθε προπόνηση – συνήθως ένα γλυκό ή παχυντικό τρόφιμο.

Επιπλέον, το 53% είπαν ότι από τότε που άρχισαν να γυμνάζονται, τους έχει ανοίξει η όρεξη και γενικώς τρώνε περισσότερο.

Οι μισοί εξάλλου είπαν ότι φροντίζουν να προπονούνται πάντοτε πριν από μία βραδινή έξοδο, ούτως ώστε να έχουν «περιθώριο» αργότερα για να φάνε και να πιουν ό,τι θέλουν.

Η δημοσκόπηση έγινε  για λογαριασμό της εταιρείας προϊόντων αδυνατίσματος Forza Supplements.

Οι ειδικοί λένε ότι για να απαλλαγεί κάποιος από 1 κιλό σωματικού λίπους πρέπει να κάψει πάνω από 7.000 θερμίδες – και με μία ώρα τζόγγινγκ, ο μέσος άνθρωπος καίει μόλις 340 θερμίδες.