Η προκατάληψη και ο φόβος έχουν καταπολεμηθεί, και ως κοινωνία έχουμε καταφέρει να είμαστε αυτάρκεις στις ποσότητες αίματος που χρειαζόμαστε ως Κύπρος δήλωσε την Πέμπτη ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκης, σε χαιρετισμό του στην αιμοδοσία της Τράπεζας Κύπρου και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης  ‘’Reaction’’.

Πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο του, ότι «η Κύπρος κατατάσσεται, σε αναλογία πληθυσμού, ως μια από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά μη αμειβόμενων εθελοντών αιμοδοτών».

Όπως είπε ο Επίτροπος «στον τόπο μας έχει καλλιεργηθεί με μεγάλη επιτυχία η κουλτούρα του εθελοντή αιμοδότη, με την αιμοδοσία να είναι μια προσφορά ανεκτίμητη διότι το αίμα δεν παρασκευάζεται ούτε αγοράζεται, δίνεται  με αγάπη».

Ανέφερε ότι «τα οφέλη με τη συμμετοχή του πολίτη στα κοινά και ειδικότερα των νέων αναδεικνύεται ως σημαντικό εργαλείο πρόληψης ενάντια των εξαρτήσεων, όπως τα ναρκωτικά, το αλκοόλ αλλά και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας».

Επίσης, «συμβάλλει στην προσωπική ανάπτυξη των νέων, δίνοντας τους την δυνατότητα να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και γνώσεις, εκτός του πλαισίου της επίσημης εκπαίδευσης και ενδυναμώνει τη συμμετοχική δημοκρατία».

Καταλήγοντας ο Επίτροπος Εθελοντισμού συνεχάρη την Μη Κυβερνητική Οργάνωση ‘’Reaction’’ και την Τράπεζα Κύπρου, για αυτή την πρωτοβουλία, καθώς και όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά ζωής.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of