Διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης για τον μήνα Μάιο με το μήνυμα «Καρδιακή Ανεπάρκεια. Μην Αγνοείς τα Συμπτώματα» διενεργεί φέτος η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου.

Η ενημερωτική εκστρατεία, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, διοργανώνεται από την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου και την εταιρεία Novartis Pharma Services Inc. Κύπρου για 4η συνεχή χρονιά, εντάσσοντας ενεργά την Κύπρο στις δράσεις που οργανώνουν κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία (ESC) και ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Καρδιακής Ανεπάρκειας (Heart Failure Association).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η πανευρωπαϊκή εμβέλεια της ενημερωτικής εκστρατείας καθιστά δυνατή την ενεργοποίηση και τον συντονισμό μιας μεγάλης μερίδας ατόμων και ομάδων (καρδιολόγοι ιατροί, εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, εθελοντές, οργανωμένοι φορείς, σύνδεσμοι ασθενών κ.λπ.).

Όπως αναφέρεται, η καρδιακή ανεπάρκεια, η οποία με βάση τους αριθμούς έχει αναχθεί σε επιδημία, καθιστά αδήριτη την ανάγκη της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης της ασθένειας με άμεση εφαρμογή μιας εθνικής στρατηγικής, τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αντιμετώπισή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καρδιακή ανεπάρκεια αφορά μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού και η αντιμετώπισή της προϋποθέτει μια σειρά στοχευμένων συλλογικών και ατομικών δράσεων.

Η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο είναι μέγιστης σημασίας, σημειώνεται, διότι τα συμπτώματά της μπορεί εύκολα να αποδοθούν στη φυσική γήρανση και σε άλλους παράγοντες όπως η παχυσαρκία, η κακή φυσική κατάσταση, άλλα νοσήματα κ.λπ. επομένως η διάγνωση δεν γίνεται έγκαιρα.

Με γνώμονα την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου στην Κύπρο η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, με την υποστήριξη της εταιρείας Novartis Pharma Services Inc, έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης η οποία περιλαμβάνει σειρά βίντεο με μαρτυρίες ασθενών και εξειδικευμένες απαντήσεις από καρδιολόγους σε καθοριστικά για την ασθένεια ερωτήματα.

Ο στόχος που έχει τεθεί για τη φετινή εκστρατεία ενημέρωσης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια είναι η ανάδειξη των συμπτωμάτων της νόσου και η παρότρυνση του κοινού να ενημερωθεί, να συζητήσει ελεύθερα τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του γύρω από την ασθένεια και να ζητήσει εξειδικευμένη και κατάλληλη καθοδήγηση από τους καρδιολόγους, ώστε να καταστεί η νόσος διαχειρίσιμη μέσω της πληθώρας των θεραπευτικών επιλογών.

Έτσι τόσο οι ασθενείς όσο και το κοινό καλούνται να συντονιστούν με τη σελίδα της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου στο Facebook: https://www.facebook.com/cypruscardiologysociety/ για να παρακολουθήσουν τα ενημερωτικά βίντεο και να αντλήσουν όλη τη σχετική πληροφόρηση που προκύπτει από την ενημερωτική καμπάνια, που θα διεξάγεται μέχρι και το τέλος Μαΐου.

Τη διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια στηρίζουν ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, ο Σύνδεσμος Καρδιοπαθών Λευκωσίας και η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of