Παρά τα όσα αισιόδοξα ακούστηκαν μετά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα Υπουργός Υγείας και Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, φαίνεται ότι τίποτα επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει.

«Μελετήσαμε με πολύ προσοχή τις νέες προτάσεις που μας έστειλε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας και το έγγραφο που μας έδωσε ο ίδιος ο Υπουργός κατά τη συνάντηση που είχαμε μαζί του την περασμένη εβδομάδα» ανέφερε στη Cyprus Times ο Γραμματέας της Παιδιατρικής Εταιρείας δρ. Μιχάλης Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι το έγγραφο που δόθηκε από τον Υπουργό παρουσιάστηκε στα μέλη της Παιδιατρικής Εταιρείας σε δύο συγκεντρώσεις, που ήταν ήδη προγραμματισμένες.

«Απο ‘κει και πέρα κάποιοι από τους συνάδελφους αποφάσισαν, όχι τόσο με ξεκάθαρη βούληση αλλά πιεζόμενοι από την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε, να ενταχθούν στο ΓεΣΥ» σημείωσε ο κύριος Αναστασιάδης, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει όμως μία μεγάλη μερίδα που ακόμη ανησυχεί για τα άλυτα τα προβλήματακαι επιμένει να διεκδικήσει μέχρι τέλους αυτά που θεωρεί ότι δικαιούται.

Σημείωσε ότι τόσο ο ΠΙΣ όσο και η Παιδιατρική Εταιρεία παραμένουν πιστοί στις αποφάσεις τους ωστόσο, όπως είπε, «δεν έχουμε την ισχύ ούτε τη βούληση να προτείνουμε στο κάθε μέλος μας τι να πράξει. Ο κάθε συνάδελφος είναι ελεύθερος να πράξει κατά την κρίση του ωστόσο εμείς καθηκόντος οφείλουμε να του υποδείξουμε τα κενά, τις ασάφειες, τους κινδύνους που προκύπτουν και τα οποία έχουν να κάνουν τόσο με την ποιότητα της δουλειάς μας όσο και με την αστάθεια του εργασιακού περιβάλλοντος που θα κληθούμε να συνεχίσουμε».

Ο δρ. Μιχάλης Αναστασίου ανέφερε ότι θα βγουν κάποια πορίσματα και «θα σταλεί απαντητική επιστολή προς τον Υπουργό, την οποία επεξεργαζόμαστε και η οποία θα περιέχει τις θέσεις και εκείνα που πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν για να γίνει το Σχέδιο. Ασχέτως κι αν μπουν όλοι οι παιδίατροι. Οι παιδίατροι που εντάχθηκαν, δεν εντάχθηκαν ενσυνείδητα, με την καλή τους διάθεση πιστεύοντας ότι αυτό το σύστημα θα είναι αποδοτικό. Οι περισσότεροι εξαναγκάστηκαν εκ των πραγμάτων».

Να σημειωθεί ότι μέχρι αυτή τη στιγμή εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ 83 παιδίατροι, δεκατρείς δηλαδή περισσότερη από όσους είχαν ενταχθεί μέχρι και την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους δικαιούχους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΕΣΥ

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of