Νέο αλαλούμ στις διαβουλεύσεις για το ΓεΣΥ – Επιβεβαίωσαν ύπαρξης μνημονίου συναντήληψης Υπουργείο Υγείας και ΟΑΥ – Ανεπίσημο το έγγραφο, διαμηνύει ο ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ)

Νέο αλαλούμ στις διαβουλεύσεις για το Γενικό Σχέδιο Υγείας που έχουν βαλτώσει για τα καλά μετά την απόφαση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου να διακόψει τις συζητήσεις με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Αν και τόσο το Υπουργείο Υγείας και όσο και ο ΟΑΥ επιβεβαιώνουν ότι ενώπιον τους τέθηκε πρόταση με τη μορφή μνημονίου συναντίληψης από άτομο το οποίο ενεργούσε ως μεσολαβητής της ηγεσίας του ΠΙΣ, διαψεύδει ο Σύλλογος.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Αναστασία Ανθούση, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ανέφερε ότι υπήρξε μια πρωτοβουλία και προσέγγιση με στόχο να επιτευχθούν συγκλίσεις στο ΓεΣΥ.

Από την πλευρά του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας μίλησε ο αναπληρωτής Διευθυντής του Οργανισμού Αντρέας Παπακωνστανίνου, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για επίσημο έγγραφο, αλλά προέρχεται απο την ηγεσία του ΠΙΣ.

Δεν είναι επίσημο, διαμηνύει ο ΠΙΣ

Φιλοξενούμενος στην ίδια εκπομπή, οΠρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ Βάσος Οικονόμου, τόνισε ότι η πρόταση που επιδόθηκε στον Υπουργό και τον ΟΑΥ δεν εγκρίθηκε επισήμως από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ.

Επιβεβαίωσε ότι συζητήθηκαν κάποια ζητήματα, ωστόσο, όπως είπε, δε δόθηκε οδηγία από τον ΠΙΣ για να διαβιβαστεί οποιαδήποτε πρόταση στον Υπουργό Υγείας.

Διευκρίνισε πάντως πως ο ΠΙΣ θα εκφράζει ευαρέσκεια σε περίπτωση που υπαρξει θετική κατάληξη επί της πρότασης.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of