Όπως η αεροβική γυμναστική και το πιλάτες, έτσι και η γιόγκα είναι ένα είδος γυμναστικής που αγαπήθηκε πολύ από τις γυναίκες. Η γιόγκα έχει τις ρίζες της στις Ινδίες και σκοπό έχει την βελτίωση της σωματικής, της διανοητικής και της ψυχικής υγείας και ισορροπίας. Τα πιο γνωστά συστήματα και φιλοσοφίες της γιόγκα είναι:

  • ράτζα γιόγκα (βελτίωση και ισορροπία της διανόησης)
  • μπάκτι γιόγκα (βελτίωση της θρησκευτικής αφοσίωσης και της ψυχικής υγείας)
  • κάρμα γιόγκα (η γιόγκα της δράσης και της σωματικής βελτίωσης).

Εκτός όμως από όλα αυτά, πολλοί ισχυρίζονται ότι η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει ακόμα και την ποιότητα του σεξ. Έτσι, πολλές γυναίκες που η σεξουαλική τους ζωή έχει κάπως ατονίσει, δοκιμάζουν να κάνουν γιόγκα γιατί όπως λένε αρκετοί, “το σεξ βελτιώνεται καλύτερα εκτός κρεβατοκάμαρας”.

Στο άρθρο αυτό αναφέρουμε 8 στάσεις γιόγκα που μπορούν να σε βοηθήσουν να βρεις την ψυχική σου υγεία, να αυξήσεις τη σύνδεση του μυαλού με το σώμα, να δυναμώσεις τους μύες του σώματός σου, να αποκτήσεις ευλυγισία και γιατί όχι… να βελτιώσεις τις σεξουαλικές σου επιδόσεις.

Ανοιχτά πόδια

Αυτή η στάση γιόγκα είναι καλή για την αύξηση της χαμηλής λίμπιντο. Επίσης βελτιώνει τη ροή του αίματος στην πυελική περιοχή (λεκάνη), που αυτό σημαίνει ότι η περιοχή αυτή αυξάνει την ενέργεια και τη ζωτικότητά της. Αυτή η βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος συνδέεται επίσης και με την αύξησης της διέγερσης.

Ώμοι ως βάση

Το κάτω μισό του σώματός σας επειδή σηκώνει όλο το βάρος του σώματος πάσχει πολλές φορές από συμπτώματα που οφείλονται στην βαρύτητα. Με την άσκηση αυτή, θα ανακουφιστείς από την κόπωση, ενώ παράλληλα το μυαλό ηρεμεί, ελαττώνονται τα συμπτώματα του άγχους, και διευκολύνονται ορισμένα από τα πεπτικά προβλήματα. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η άσκηση αυτή μπορεί να αυξήσει και την επιθυμία για σεξ.

 

 

Αναδίπλωση του σώματος (πόζα του παιδιού)

Μια χαλαρωτική στάση γιόγκα που θα σε ηρεμήσει και θα σε βοηθήσει να τα ξανά βρεις με το σώμα σου. Η άσκηση αυτή βοηθάει επίσης στον καλύτερο έλεγχο τους σώματος και ειδικά στην βελτίωση της επικοινωνίας του μυαλού με το σώμα και τις ανάγκες του.

 

Πόζα της σαύρας

Η πόζα της σαύρας είναι μία πολύ καλή στάση που διευκολύνει τα ισχία να ανοίξουν. Επίσης βοηθάει στο να ηρεμήσει το μυαλό. Πάρε πολύ βαθιές ανάσες, ενώ βρίσκεσαι σε αυτή τη στάση.

 

Θεϊκή πόζα

Άλλη μια καταπληκτική άσκηση γιόγκα κατάλληλη για τις περισσότερες γυναίκες που θέλουν να χαλαρώσουν και να διώξουν το στρες και το άγχος από πάνω τους. Με την άσκηση αυτή το σώμα χαλαρώνει, ενώ ταυτόχρονα η ψυχή ηρεμεί. Κατά κάποιο τρόπο, η άσκηση αυτή βοηθάει τη γυναίκα στο να τα βρει με τον εαυτό της.

 

Η πόζα του περιστεριού

Η άσκηση γιόγκα “η πόζα του περιστεριού” είναι ο καλύτερος τρόπος για να εφαρμόσεις βαθιά ένταση στους γοφούς με αποτέλεσμα την πολύ καλή εκγύμνασή τους. Επίσης όπως και στις περισσότερες ασκήσεις γιόγκα, έτσι και στην πόζα του περιστεριού μπορείς να απελευθερώσεις το μυαλό σου από όλες τις αρνητικές σκέψεις που σε βασανίζουν με αποτέλεσμα την αισθητή βελτίωση της ψυχικής ισορροπίας. Αυτή η στάση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση, στην αποκατάσταση, το σφίξιμο και την ευελιξία των γοφών.

 

Στάση του σκύλου (προς τα κάτω)

Πρόκειται για μια στάση γιόγκα που ηρεμεί το μυαλό και αναζωογονεί το σώμα. Η στάση αυτή βοηθάει και στη βελτίωση της ποιότητας του σεξ.

 

Πόζα άροτρο

Η πόζα “άροτρο” είναι μια άσκηση γιόγκα που εκτός του ότι αυξάνει την ευλιγισία του σώματος, βοηθάει επίσης και στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και κυρίως προς το κεφάλι με αποτέλεσμα να σε ξυπνήσει και να σε απομακρύνει από την ατονία.