Είτε είμαστε λίγο τεμπέληδες  είτε όχι, οι περισσότεροι επιζητάμε μια παρέα προκειμένου να επισκεφτούμε το γυμναστήριο. Είναι αλήθεια ότι όταν γυμναζόμαστε με παρέα έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο και γυμναζόμαστε πιο αποτελεσματικά. Για φαντάσου, όμως, πόσα παραπάνω οφέλη θα είχες, αν -αντί για την κολλητή σου- διάλεγες το σύντροφό σου για παρέα;

Τα ζευγάρια  δένονται όταν γυμνάζονται μαζί, λέει η Δρ Γκριν, διακεκριμένη σύμβουλος γάμου, και συμπληρώνει, Υπάρχει ένα πνεύμα συνεργασίας καθώς μοιράζονται ένα κοινό πάθος. Συγχρονίζονται, όπως ακριβώς γίνεται και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Αν υπολογίσουμε μάλιστα και τις τόσες ενδορφίνες που εκρήγνυνται, τότε καταλαβαίνουμε πως η γυμναστική λειτουργεί σαν ηφαίστειο για τη σχέση.

Τι περιμένεις, λοιπόν; Ο χρόνος που περνάς με τον αγαπημένο σου στο γυμναστήριο είναι χρόνος που περνάτε μαζί. Το βαρετό περπάτημα μετά το δείπνο για να χάσεις θερμίδες, με τον αγαπημένο σου παίρνει διαστάσεις ρομαντικού περιπάτου, και γίνεται μια χρυσή ευκαιρία για να  ξαναερωτευτείτε περπατώντας κάτω απ’ τα άστρα (άσε, που έτσι θα περπατήσεις περισσότερο και θα χάσεις πιο πολλές θερμίδες!).

Επίσης, μην ξεχνάς πως η γυμναστική έχει κι άλλα οφέλη που θα σας βοηθήσουν να τονώσετε τη σχέση σας. Όχι- μόνο- μας βοηθά να έχουμε λιγότερο άγχος και οι ορμόνες που εκρήγνυνται ανεβάζουν την ερωτική μας διάθεση, αλλά η γυμναστική βοηθά και στη σωστή ροή του αίματος, εμποδίζοντας τη στυτική δυσλειτουργία.

Βάζουμε στοίχημα πως ό,τι δώρο κι αν  έδωσες  στον  αγαπημένο  σου ή σου έδωσε εκείνος, δε συγκρίνεται με τα οφέλη που θα  απολαύσετε αν ξεκινήσετε να γυμνάζεστε μαζί. Τώρα, αν εσύ προτιμάς τη γιόγκα κι αυτός το καράτε, απλά δοκιμάστε κάτι νέο μαζί. Σου υποσχόμαστε πως δε θα το μετανιώσεις!