Πριν μερικά χρόνια δεν ήταν παρά ένας “μύθος”: Κάποιες ασκήσεις οδηγούν σε oργασμό.
Όμως οι μαρτυρίες ολοένα και πληθαίνουν και, πλέον, δεν θεωρείται απλά ως κάτι εφικτό αλλά έχουν βγει και συγκεκριμένες γυμναστικές ασκήσεις που παρουσιάζουν αυξημένες πιθανότητες να σας φέρουν σε  oργασμό χωρίς να κάνετε έρωτα!
 
Ο λόγος γίνεται για αυτό που είναι πλέον γνωστό ως “cοregasm”. Η δρ Victoria Zdrok, συγγραφέας του βιβλίου “The Anatomy of Pleasure”εξηγεί σχετικά: “
Πολλές γυναίκες χρειάζονται να αυξήσουν την ένταση στους μυς των ποδιών προτού καταφέρουν να φτάσουν σε oργασμό. Όταν μια γυναίκα ασκείται, η απελευθέρωση ενδορφινών και ντοπαμίνης, που είναι απαραίτητες για να φτάσει σε oργασμό, σε συνδυασμό με την ένταση στους κοιλιακούς μυς και στα πόδια, είναι δυνατό να διεγείρουν την κλειτoρίδα και να οδηγήσουν σε oργασμό”.
Και προσθέτει: “Αυτό συμβαίνει κυρίως σε γυναίκες που έχουν ήδη ισχυρούς πυελικούς μυς και όταν κάνουν συγκεκριμένες ασκήσεις, τους πιέζουν με τέτοιον τρόπο, ώστε διεγείρονται στην περιοχή της κλειτoρίδας”.
Οι παρακάτω ασκήσεις είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν αυτό το φαινόμενο στις γυναίκες που έχουν σχετικά γυμνασμένους πυελικούς μυς:
 
 
 
 
 
 
 
onmed.gr