Μία νέα έρευνα η οποία λέει πως υπάρχει ένα είδος προπόνησης που σε κάνει να τρως περισότερο μετά από αυτήν. Ποιο είναι αυτό; 

Για την έρευνα συμμετείχαν 96 άτομα ηλικίας 20-30 ετών στους οποίους ζητήθηκε να κάνουν ποδήλατο σε εσωτερικό χώρο για 20 λεπτά. Έπειτα τους έδωσαν το ελεύθερο να φάνε όσους λουκουμάδες ήθελαν. Αυτό που έκαναν οι ερευνητές χωρίς να το γνωρίζουν οι συμμετέχοντες ήταν ότι τους χώρισαν σε δύο ομάδες και είπαν στους μισούς ότι θα έκαναν μία προπόνηση η οποία θα βασιζόταν στο κάψιμο λίπους και στους άλλους μισούς ότι θα έκαναν προπόνηση ενδυνάμωσης. Και οι δύο ομάδες, όμως, έκαναν την ίδια προπόνηση. 

Δύο πράγματα συνέβησαν. Καταρχάς, η πρώτη ομάδα που υποτίθεται ότι θα έκαιγε λίπος έκαψε περισσότερες θερμίδες από την άλλη ομάδα που θα γυμναζόταν για ενδυνάμωση μόνο και μόνο επειδή το μυαλό της κάθε ομάδας λειτούργησε διαφορετικά. Από την άλλη μεριά εκείνη που νόμιζαν ότι θα κάψουν λίπους έφαγαν περισσότερους λουκουμάδες από τους άλλους που θεώρησαν ότι έκαναν προπόνηση ενδυνάμωσης. 

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ένας άνθρωπος όταν ακούει τη φράση “κάψιμο λίπους” θεωρεί πως η γυμναστική που θα κάνει θα είναι πιο έντονη από ότι όταν ακούει “ενδυνάμωση”.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι το εξής: Μην κρίνεις μία προπόνηση από τον τίτλο της. Όσο κάψιμο λίπους κι αν σου υπόσχεται δεν είναι απαραίτητο να το ρίξεις με τα μούτρα στο φαγητό αμέσως μετά. Αντί να επικεντρώνεσαι στο πόσες θερμίδες καις κάθε φορά, επικεντρώσου σε μία σωστή διατροφή ασχέτως με το τι προπόνηση κάνεις.