Του Δρ. Ανδρέα Άσπρου, Αισθητικού οδοντίατρου

Θέλω να επανέλθω στον σχεδιασμό ενός χαμόγελου και να αναφερθώ σε κάποια θέματα τα οποία με ρωτάνε και οι ασθενείς που βλέπω.

Με τον σχεδιασμό και την αλλαγή ενός χαμόγελου, αλλάζουμε την αισθητική εμφάνιση των δοντιών και συνολικά του χαμόγελου. Aν δεν είναι ικανοποιητική, τότε διατηρούμε ή αλλάζουμε την λειτουργικότητα των δοντιών και γενικά όλου του στοματογναθικού συστήματος και τέλος διατηρούμε ή αλλάζουμε την βιολογική παράμετρο του στόματος. Με απλά λόγια, σημαίνει ότι σχεδιάζουμε αποκαταστάσεις, είτε όψεις είτε στεφάνες για να αλλάξουμε το χαμόγελο με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθούμε τον «ασθενή» να διατηρεί καθαρό και υγιές το στοματικό περιβάλλον, πάντα σε συνάρτηση με την σωστή στοματική υγιεινή φυσικά.

Έρχομαι σε ένα θέμα τώρα, το οποίο δεν είναι αρκετά κατανοητό από πολλούς «ασθενείς». Δεν προχωρούμε σε αλλαγή του χαμόγελου μόνο σε ασθενείς που έχουν άθικτα δόντια, αλλά και σε ασθενείς που έχουν τερηδονισμένα, με αποτριβές, με εμφράξεις (σφραγίσματα) ή ακόμα και όταν λείπουν δόντια. Με αυτό τον τρόπο δεν αποκαθιστούμε μόνο την λειτουργικότητα και την στοματική υγεία όπως ανέφερα πιο πάνω, αλλά και την αισθητική εμφάνιση των δοντιών και κατά συνέπεια και του χαμόγελου.

Βλέπω συχνά στο γραφείο μου στόματα με δόντια τα οποία έχουν αποκατασταθεί σε διαφορετικό χρόνο, με διαφορετικά υλικά, πράγμα που δημιουργεί μια αντιαισθητική εικόνα και μια ανομοιογένεια στο χαμόγελο. Με το σχεδιασμό του χαμόγελου ο οποίος γίνεται σε ένα στάδιο, σχεδιάζοντας εξαρχής τις αποκαταστάσεις , όψεις ή στεφάνες, δημιουργούμε μια αισθητική και ομοιογενή εμφάνιση στο χαμόγελο, η οποία προσδίδει ένα νέο στυλ βοηθώντας τον «ασθενή» να βελτιώσει την ζωή του σε πολλά επίπεδα.

https://www.facebook.com/SmileDesignCyprus/

https://www.instagram.com/aspros.smiledesign/

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of