Το πρόβλημα εστιάζεται στην επικοινωνία. Το ζευγάρι μπορεί να κουβεντιάζει αλλά να μην καταλαβαίνει στην ουσία τι λέει ο ένας στον άλλον. Παράλογο αλλά πολύ σύνηθες. Ποιες είναι ωστόσο οι λέξεις εκείνες που μπορούν να φέρουν τη ρήξη;

Ποτέ: Η λέξη αυτή σημαίνει τέλος. Δεν αφήνει κανένα περιθώριο, καμία ελπίδα. Την ώρα που μπορεί να προκληθεί μια παρεξήγηση και ακουστεί η λέξη ποτέ, σημαίνει πως δεν υπάρχει περιθώριο για κάποια αλλαγή, βελτίωση. Ο σύντροφος που το λέει δεν θέλει να ακούσει κάτι ή να μπει σε διάλογο.

Πάντα: Πόσες φορές έχετε τσακωθεί με το σύντροφό σας και δεν έχετε πει τη φράση «πάντα κάνεις σαν μωρό όταν στο λέω αυτό» ή «πάντα τέτοιος ήσουν, μόνο τον εαυτό σου κοιτάς». Εκείνη τη στιγμή, δεν έχετε τον έλεγχο και λογικό είναι να θέλετε να πείτε κάτι για να πληγώσετε ή να πάρετε μια μικρή δόση «εκδίκησης» για τη συμπεριφορά που σας ενόχλησε. Όμως, μια στιγμή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση σας. Ο σύντροφός σας μπορεί να νιώσει αδικημένος, πληγωμένος γιατί τις περισσότερες φορές οι κατηγορίες αυτές είναι υπερβολικές.

Αλλά: Μια μαγική λέξη που χρησιμοποιείται με διπλωματικό τρόπο για να πετύχει κανείς αυτό που θέλει. Μπορεί στη μέση της πρότασης σας να αλλάξει ένα θετικό μήνυμα σε αρνητικό, κάνοντας το σύντροφό σας να αναρωτιέται πως βρέθηκε κατηγορούμενος για άλλη μια φορά.

Διαζύγιο: Για ποιο λόγο να χρησιμοποιεί κανείς τη φράση αυτή ως απειλή. Είστε δυο ενήλικες που μπορείτε να συζητήσετε για τις ανάγκες και τα προβλήματά σας. Το να χρησιμοποιείται μη αποτελεσματικές μεθόδους εξουσίας δεν έχει κανένα νόημα.