Παρατηρούμε πως συμβαίνει πολύ συχνά γύρω μας και ο λόγος για το ερώτημα “πώς να ξεχάσω τον πρώην”! Άραγε φταίνε οι κακές επιλογές που έρχονται έτσι οι καταστάσεις ή το γνωστό ρητό πως καταλαβαίνουμε την αξία του άλλου όταν τον χάσουμε. Πολλοί οι λόγοι που εξηγούν γιατί μια γυναίκα αναρωτιέται πώς να ξεχάσει τον πρώην. Μήπως όμως το ερώτημα δεν είναι και πολύ σαφές;

Άλλοτε πραγματικά ψάχνουμε τρόπους να τον ξεκολλήσουμε από το μυαλό μας και άλλοτε αυτό που θέλουμε βαθιά μέσα μας είναι να μην είναι πρώην αλλά νυν! Δηλαδή, μπορεί από την μια οι ίδιες οι σκέψεις μας να μας έχουν κουράσει και από την άλλη μπορεί να μην έχουμε αποδεχθεί ακόμα αυτήν του την ιδιότητα κι έτσι συνεχίζει να τριγυρνάει ανεξέλεγκτα μέσα στο μυαλό μας. Πώς να ξεχάσω τον πρώην; Για να αναρωτιέσαι θα πρέπει πρώτα να έχεις βεβαιωθεί πως το θέλεις. Πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον θυμάσαι ή να αναπολείς παλιές καλές  στιγμές.

Λέγεται πως ο έρωτας με έρωτα περνάει αλλά καλό είναι όταν αποφασίσετε να κάνετε κάτι καινούριο να έχετε σιγουρευτεί πως ξεχάσατε τον πρώην και δεν πάτε να χτίσετε στα συντρίμμια της προηγούμενης καταστάσεις. Έτσι θα αποφύγετε να βρεθείτε αντιμέτωπες με παιχνίδια του μυαλού και τρεις παίχτες, ο νυν, ο πρώην κι εσείς! Πολλές γυναίκες πίστεψαν πως είχαν ξεχάσει εντελώς τον πρώην και ξαφνικά συνειδητοποίησαν πως για κάποιο λόγο έκανε την εμφάνισή του μέσα στο μυαλό τους.

Οι καταστάσεις που βιώνεις μετά, ένας ξαφνικός και γρήγορος χωρισμός, η έλλειψη του συντρόφου που επιδίωξες να βρεις, ο χρόνος που απαλύνει τις κακές στιγμές, όλα κι από λίγο φέρουν την ευθύνη τους γι’ αυτό που βιώνεις! Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε μπροστά μας αρχικά τι μας οδηγεί εκεί κaι στην συνέχεια να βρίσκουμε τις λύσεις που αντιπροσωπεύουν τον δικό μας χαρακτήρα, τον δικό μας τρόπο σκέψης και την δική μας στάση ζωής!

Πώς να ξεχάσω τον πρώην – Λύσεις

1) Απομάκρυνε ότι σε πληγώνει

Συχνά οι γυναίκες παρουσιάζουμε αυτοκαταστροφικές τάσεις ακόμα και αν έχει αρκετό καιρό που έχουμε χωρίσει. Φωτογραφίες, μικροπράγματα, ρομαντικά δωράκια τα φυλάμε σαν το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Έπειτα βέβαια συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε “πώς να ξεχάσω τον πρώην” αφού δεν περνάει καθόλου από το μυαλό μας να αποχωριστούμε όλα αυτά που μας δημιουργούν μια άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μήπως είναι ώρα να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας για τα υλικά αγαθά που σας πληγώνουν ακόμα και δεν σας αφήνουν να ξεχάσετε;

Έχετε πείσει τον εαυτό σας πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι σας, πως έχουν κολλήσει επάνω σας και είναι μονόδρομος να τα κρατάτε εκεί! Οι αναμνήσεις βέβαια είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι και κατέχουν ιδιαίτερη θέση στην ζωή μας. Αρκεί να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τον ρόλο τους! Υπάρχουν για να μας θυμίζουν πως ζούσαμε και πριν το τώρα και να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη! Μπορεί να υπάρχει πάντα στις αναμνήσεις σας αλλά δεν θα μπορεί να ορίζει το παρόν και το μέλλον σας.

2) Η κοινωνικότητα

Η μοναξιά συνήθως φέρνει και μελαγχολία και η μελαγχολία φέρνει περίεργες σκέψεις και μεγενθύνει τις άσχημες καταστάσεις. Έτσι αποφεύγετε να μένετε μόνες σας εγκλωβισμένες στο παρελθόν. Απολαύστε καλή παρέα και όμορφες συζητήσεις! Γρήγορα θα δείτε πως τα πράγματα θα αρχίσουν να παίρνουν άλλη τροπή και η εικόνα θα αρχίσει να ξεθωριάζει!

Η κοινωνικότητά σας δεν θα αφήσει περιθώρια για πολλά πισωγυρίσματα, καινούριοι άνθρωποι, καινούριες εικόνες θα σας κάνουν να απασχολείτε το μυαλό σας και να εστιάζετε πια στα όμορφα που έρχονται. Το παρελθόν μπορεί μέχρι τώρα να σας χτυπούσε συχνά την πόρτα αλλά τώρα φροντίστε να μην είστε εκεί για να του ανοίξετε!

3) Καινούρια χόμπι

Ξεκινήστε να κάνετε ότι είχατε αφήσει στην άκρη! Καινούρια χόμπι, ενδιαφέροντα μπορούν να σας τραβήξουν την προσοχή από άσχημες και καταθλιπτικές σκέψεις. Χορός, αθλήματα, κατασκευές ότι και αν επιλέξετε θα γεμίσει δημιουργικά τις μέρες σας.

Θα χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας για να καταφέρετε καλύτερες επιδόσεις χωρίς πια να αναλώνεστε σε σκέψεις δίχως ουσία. Δώστε περισσότερη προσοχή σε ότι είχατε αφήσει στην άκρη εξαιτίας ίσως της κακής και ταυτόχρονα μπερδεμένης διάθεσης. Ξεκινήστε με όρεξη και δοθείτε με πάθος σε ότι σας αρέσει πραγματικά!

4) Εργασία και χαρά

Μήπως η εργασιομανία είναι η λύση στο πρόβλημά σας; Ναι, γιατί όχι! Με μία κίνηση θα επωφεληθείτε σε δυο τομείς της ζωής σας. Από την μια η ανοδική πορεία των οικονομικών σας και από την άλλη ο χρόνος στην δουλειά σας που θα σας τραβάει την περισσότερη ενέργεια και οι σκέψεις περί πρώην θα πάνε περίπατο.

Φυσικά η εργασιομανία δεν είναι και για μια ζωή αλλά τουλάχιστον στην συγκεκριμένη περίπτωση θα απολαύσετε μόνο τα υπέρ της. Εργασία και χαρά και σύντομα θα βλέπετε τα πράγματα αλλιώς αφού θα έχετε απορροφηθεί από τελείως διαφορετικές σκέψεις!

Πώς να ξεχάσω τον πρώην

Το να κοιτάξετε κατάματα την απόφασή σας να ξεχάσετε τον πρώην μοιάζει πολύ θαρραλέο. Κάποιοι πιστεύουν πως δεν πρέπει να μπερδεύουμε το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Άλλωστε τι νόημα θα είχε αν το παρελθόν είχε την δύναμη να εξουσιάζει το μέλλον; Θα μέναμε μονίμως στάσιμοι χωρίς καμία εξέλιξη! Οι λύσεις είναι πολύ απλές και από την αρχή δεν μπορούμε να καταλάβουμε πόσο θα μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας να ξεχάσουμε τον πρώην.

Οι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο για να ξεκολλήσει το μυαλό μας, έτσι ποντάρετε στις καλές και σωστές φίλες όπως και σε ανθρώπους που σας αγαπάνε και σας σκέφτονται. Μπορεί οι παραπάνω λύσεις αρχικά να σας φανούν πολύ απλές και χωρίς κανένα νόημα αλλά μία δοκιμή θα σας πείσει.

Άλλωστε το «ξεσκαρτάρισμα», η κοινωνικότητα, τα ενδιαφέροντα και η εργασία δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και γεμίστε τις μπαταρίες σας χωρίς υπερβολές αλλά έτσι απλά στην καθημερινότητά σας. Έτσι κι αλλιώς  ότι αξίζει έρχεται και μένει, τα περαστικά είναι μαθήματα και εμπειρίες! Πιστέψτε στο «όλα για κάποιον λόγο γίνονται» και μην στερείτε από τον εαυτό σας μια καλύτερη ευκαιρία! Απλοποιήστε τις καταστάσεις στο μυαλό σας ώστε να περνάτε πολύ καλύτερα και πολύ πιο ευχάριστα τις μέρες σας. Δεν ξεχνάς, αφήνεις πίσω και ατενίζεις το μέλλον προσδοκώντας νέες εμπειρίες!