Μελέτες που έγιναν από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Shenzhen της Κίνας, υποστηρίζουν αυτό που πάντα υποψιαζόμασταν – αν κρίνουμε από την ευεξία που αισθανόμαστε όταν επιδιδόμαστε σε αυτό: ότι το κουτσομπολιό αναζωογονεί και προσφέρει μακροζωία!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κουτσομπολιό λειτουργεί ως κοινωνικό δίκτυο και προσφέρει χαρά και ζωντάνια, καθώς δεν είναι τίποτε άλλο από καθαρή επικοινωνία με άλλους ανθρώπους και ενημέρωσή για τον κοινωνικό κόσμο που μας αφορά και μας περιβάλλει. Μάλιστα κυρίες και κύριοι. Μπορείτε λοιπόν να κουτσομπολεύετε άνετα και με την άδεια της επιστήμης!

 
tell tales
Όπως εξηγούν πιο συγκεκριμένα οι ειδικοί, το κουτσομπολιό πυροδοτεί το κέντρο ευχαρίστησης στον εγκέφαλό μας, όπως ακριβώς όταν τρώμε το αγαπημένο μας φαγητό, ή όταν μας συμβαίνει κάτι πολύ ευχάριστο όπως το να κερδίσουμε ένα λαχείο.
 
gossip
Και πάμε τώρα στο περίεργο του πράγματος: η έρευνα δείχνει ότι μεγαλύτερη απόλαυση παίρνουμε όταν ακούμε δυσάρεστα νέα για κάποιον, με πρώτα τα γνωστά και μη εξαιρετέα σκάνδαλα των επωνύμων! Φαίνεται, ότι αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε μόνο εμείς αναποδιές, βάσανα και πάθη, αλλά και εκείνοι είναι άνθρωποι σαν εμάς με όχι και τόσο τέλειες ζωές τελικά, γεγονός που ανακουφίζει εμάς τους κοινούς θνητούς.
 
be2news.blogspot.gr