Ο κάθε άνθρωπος στην καθημερινότητά του, τόσο στην επαγγελματική του ζωή όσο και στην προσωπική του, έχει πολλές υποχρεώσεις, καθήκοντα, συνήθειες και πολλές φορές νιώθει ότι οι ώρες ποτέ δεν αρκούν.

Η αποδοτικότητα επίσης, δεν εξαρτάται από τις πολλές ώρες σκληρής εργασίας.  Έρευνες υποστηρίζουν ότι η έξυπνη διαχείριση του διαθέσιμου χρόνου είναι το κλειδί της επιτυχίας. Γίνεται αναφορά λοιπόν στη δεξιότητα «νοημοσύνη του χρόνου», που σε κάποιους είναι περισσότερο αναπτυγμένη και σε άλλους λιγότερο. Το σίγουρο όμως είναι πως αυτή η δεξιότητα βελτιώνεται ή μαθαίνεται.

Υπάρχουν ελεγχόμενοι και μη παράγοντες που εμποδίζουν τη σωστή διαχείριση του χρόνου όπως, η έλλειψη προτεραιοτήτων και οργάνωσης, η ακαταστασία χώρου, οι απροσδόκητες επισκέψεις, τα αμέτρητα αφιλτράριστα τηλεφωνήματα. Το διαδίκτυο είναι η πιο συνηθισμένη παρεμβολή, που αποσπά συχνά την προσοχή όπως και τα απρόβλεπτα τεχνικά προβλήματα.  Επιπλέον αυτό που πιθανότατα έχει συμβεί στον καθένα, είναι η δυσκολία να αρνηθεί σε αιτήματα τα οποία προέρχονται από πρόσωπα του κοινωνικού και επαγγελματικού περίγυρου. Αυτά, είναι κάποια από τα βασικά εμπόδια της διαχείρισης του χρόνου. Υπάρχουν όμως τρόποι αντιμετώπισης, οι οποίοι μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με την καθημερινότητα και τις συνθήκες ζωής του κάθε ενός. Δεν υπάρχει ένας γενικός κανόνας αλλά κάποιες προτεινόμενες λύσεις, οι οποίες στηρίζονται στην οργάνωση, στην ιεράρχηση προτεραιτότητων και στο σχεδιασμό.

Ρουτίνα

Εφαρμογή καθημερινής ρουτίνας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται συγκεκριμένες δραστηριότητες κάθε μέρα την ίδια ώρα (έλεγχος ηλεντρονικών μηνυμάτων, τηλεφωνήματα, προσωπικές δρατηριότητες κ.ο.κ.).

Αποφυγή διακοπής δραστηριοτήτων

Η ενασχόληση με μια δραστηριότητα απαιτεί συγκέντρωση και δεν πρέπει να αποσπάται η προσοχή, παρά μόνο σε επείγουσες καταστάσεις. Η διακοπή οδηγεί συχνά σε λάθη και προκαλεί εκνευρισμό.

Καθορισμός χρονικών ορίων

Είναι σίγουρο ότι σε μια μέρα πρέπει να βγουν εις πέρας διάφορες δραστηριότητες. Έτσι για την κάθε μια  από αυτές πρέπει να καθορίζεται, εκ των προτέρων, το χρονικό διάστημα που πιθανόν να χρειάζεται. Ο χρόνος βέβαια πάντα εξαρτάται από τη φύση και την απαιτητικότητα της κάθε δραστηριότητας.

Γραπτό πρόγραμμα

Όταν οι σκέψεις καταγραφούν σε ένα χαρτί, πάντα δείχνουν πιο ξεκάθαρες. Ένα σημειωματάριο μπορεί να φανεί πέρα για πέρα χρήσιμο αφού θα καταγράφονται οι ιδέες, τα καθήκοντα, οι εκκρεμότητες. Εκτός από το γεγονός ότι μειώνονται οι πιθανότητες να μην πραγματοποιηθεί για παράδειγμα κάποια υποχρέωση, δίνεται η δυνατότητα να ξεκαθαριστούν οι προτεραιότητες.

Επιλεκτικότητα

Σε πολλούς αρέσει να αναλαμβάνουν πολλά καθήκοντα, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να είναι πάντα αποδοτικό και εφικτό. Η επιλεκτικότητα είναι μια πολύ σημαντική ικανότητα για το συντονισμό των εργασιακών καθηκόντων.

Αναβολές

Αυτή η τάση είναι ίσως ο χειρότερος εχθρός, όσον αφορά στη διαχείριση του χρόνου. Σίγουρα υπάρχουν δυσάρεστα καθήκοντα, ωστόσο απαραίτητο να γίνουν και η αναβλητικότητα δεν είναι η λύση.

Η εφαρμογή όλων των πιο πάνω μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της απόδοσης καθώς και στην καλυτέρευση της ισορροπίας ανάμεσα στην προσωπική ζωή και την εργασία. Μια δοκιμή θα πείσει αφού τα αποτελέσματα της σωστής οργάνωσης του χρόνου θα είναι εμφανή και μετρήσιμα!

Μαριγιώργια Βοσκαρίδου

Σύμβουλος Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης 99233990

mvoskaridou@gmail.com

 

1
Leave a Reply

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of