Συνεδριάζει σήμερα ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος για λήψη αποφάσεων – Τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια επιστρέφουν στο τραπέζι των συζητήσεων για ένταξή τους στο ΓεΣΥ – Αρχίζει η αποστολή επιστολών σήμερα στους ιατρούς που θα μπορούν να εγγραφούν στο ΓεΣΥ ως προσωπικοί γιατροί

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), όπου θα ληφθούν αποφάσεις αναφορικά με την ένταξη των ιατρών στο ΓεΣΥ. Την ίδια ώρα, τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια επιστρέφουν στο τραπέζι των συζητήσεων για ένταξή τους στο ΓεΣΥ και ήδη κάποια εκδήλωσαν την πρόθεσή τους για όπως ενταχθούν στο Γενικό Σχέδιο Υγείας. Εξάλλου, σήμερα θα αρχίσει η αποστολή επιστολών στους ιατρούς που θα μπορούν να εγγραφούν στο ΓεΣΥ ως προσωπικοί γιατροί

Η συνεδρίαση του ΠΙΣ

Σε σχέση με τη σημερινή συνεδρίαση του ΠΙΣ, όπως δήλωσε σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο ο Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ Μάριος Καραϊσκάκης, αν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση που αφορά το σύνολο του γιατρών θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση.

Σημαντικό αγκάθι για την εφαρμογή του ΓεΣΥ για τον ΠΙΣ, όπως ανέφερε ο κ. Καραϊσκάκης, είναι το θέμα της ενδονοσοκομειακής αμοιβής των γιατρών.

Οι εξελίξεις με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Την ίδια ώρα, τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια επιστρέφουν στο τραπέζι των συζητήσεων για ένταξή τους στο ΓεΣΥ και ήδη κάποια από αυτά έχουν εκφράσει την πρόθεση όπως ενταχθούν στο Γενικό Σχέδιο Υγείας.

Τελευταίο, το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο (ΓΟΚ) με τον Πρόεδρό του Κίκη Καζαμία να «υπάρχει θετικό κλίμα στις πρώτες επαφές της διοίκησης του ΓΟΚ με την ηγεσία του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας» και εξέφρασε την άποψη ότι κάποια θέματα και ερωτήματα που εγείρονται στον διάλογο με τον Οργανισμό «μπορούν να απαντηθούν θετικά».

Ανέφερε επίσης ότι «όσο πιο γρήγορα εφαρμοστεί το ΓεΣΥ, τόσο πιο γρήγορα θα σμικρυνθούν ουσιαστικά οι ανισότητες, οι αδυναμίες και οι ελλείψεις στον τομέα της υγείας, με τελικούς, μεγαλύτερους αποδέκτες, τους ασθενείς». Πρόθεση για ένταξη στο ΓεΣΥ επέδειξε και το Mediterranean.

Τα χρονοδιαγράμματα εγγραφής

Σε ότι αφορά τα χρονοδιαγράμματα για υποβολή αιτήσεων ένταξης στο ΓεΣΥ, την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από γιατρούς χωρίς ειδικότητα, στο πρόγραμμα εκπαίδευσής τους για να συμβληθούν με τον ΟΑΥ ως προσωπικοί γιατροί, με το ενδιαφέρον να είναι εντονότερο τις τελευταίες ημέρες.

Παράλληλα σήμερα, θα αρχίσει η αποστολή επιστολών στους ιατρούς που θα μπορούν να εγγραφούν στο ΓεΣΥ ως προσωπικοί γιατροί. Πρώτοι θα λάβουν τις επιστολές οι παιδίατροι, μετά οι παθολόγοι και οι γενικοί ιατροί.

Η διαδικασία εγγραφής των ιατρών θα αρχίσει στις 21 Ιανουαρίου και θα έχει διάρκεια ένα μήνα, με όσους εγγραφούν να παραλαμβάνουν στη συνέχεια τα σχετικά συμβόλαια για υπογραφή.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of