Το έμφραγμα είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί στις γυναίκες, όπως αναφέρουν τώρα οι επιστήμονες,  το έμφραγμα είναι πιο πιθανό να το μπερδέψουμε με κρίση άγχους στις γυναίκες παρά στους άντρες.

Οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από έμφραγμα του μυοκαρδίου σε σύγκριση με τους άντρες. Ερευνητές  ήθελαν να ανακαλύψουν γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στα ποσοστά θνησιμότητας από έμφραγμα ανάμεσα στα δύο φύλα.
Σύμφωνα με την ετυμηγορία  αυτό οφείλεται στην κακή διάγνωση καθώς η κακοδιαθεσία των γυναικών ερμηνεύεται σαν κρίση άγχους.

Η έρευνα έλαβε χώρα σε 24 νοσοκομεία του Καναδά, σε ένα στην Αμερική και ένα στην Ελβετία και εφαρμόστηκε σε 1.123 ασθενείς ηλικίας 18-55. Όλοι οι ασθενείς έπασχαν από οξύ στεφανιαίο σύνδρομο και απάντησαν στο ερωτηματολόγιο μέσα στο πρώτο 24ωρο της εισαγωγής τους. Οι γυναίκες που ερωτήθηκαν είχαν πιο χαμηλό εισόδημα σε σχέση με τους άνδρες. Αυτές, λοιπόν, είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, καρδιακά προβλήματα (ειδικά αν υπάρχει και ιστορικό καρδιοπάθειας στην οικογένεια τους) και ήταν πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη και στο άγχος.
Οι ερευνητές παρατήρησαν ακόμα ότι κατά μέσο όρο είναι πιο γρήγορο να εφαρμοστεί καρδιογράφημα ή απινίδωση σε έναν άντρα παρά σε μια γυναίκα. Αυτή την διαφορά προσπάθησαν να την εξηγήσουν λέγοντας ότι στα επείγοντα έρχονται πιο συχνά γυναίκες με θωρακικούς πόνους (εκτός καρδιακών).

Η εξάπλωση του οξύ στεφανιαίου συνδρόμου είναι πιο σπάνια στις νέες γυναίκες παρά στους νέους άνδρες. Αυτό σημαίνει ότι όταν πρόκειται να γίνει η διαχώριση των ασθενών οι γιατροί τείνουν να προλαμβάνουν το καρδιακό πρόβλημα στους άντρες παρά στις γυναίκες που παρουσιάζουν ίδια συμπτώματα με αυτά της κρίσης άγχους.